Foto: Mostphotos
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Snydt af falske Facebook-konkurrencer: Ingen vinder - men bagmændene scorer kassen

Forbrugerombudsmanden har i 2016 behandlet 60 klagersager om falske konkurrencer på danskernes sociale yndlingsmedie, Facebook

 

Forbrugerombudsmanden har netop udgivet årsberetning for 2016. Her gennemgår klageinstansen de forskellige sagsområder, man har haft fokus på det forgangne år, hvor det er blevet til mere end 4.000 forbrugerklagesager.

60 af klagesagerne omhandler falske konkurrencer på Facebook. Et fænomen som forbrugerne i stigende grad skal være opmærksomme på.

De falske konkurrencer opfordrer bl.a. brugere til at ”like”, kommentere og dele konkurrencerne, men konkurrencerne udløser ingen præmie. Derimod liver der skabt trafik til Facebooksider, når brugere ”liker”, kommenterer og/eller deler konkurrencer på siderne, og bagmænd tjener gode penge på at videresælge siderne.

Forbrugerombudsmanden skriver i årsberetningen, at man løbende har haft kontakt med Facebook om de falske konkurrencer og anbefaler brugere af Facebook at være opmærksomme, når de vælger at like, dele og kommentere konkurrencer.

For at vurdere om en konkurrence er ”ægte”, kan brugerne fx:

• Se under punktet ”Om” på Facebook-siden, da det kan være tegn på, at siden er falsk, hvis der ikke står noget.

• Tjekke om der er negative kommentarer på ”væggen” eller se, om der kun er dagsgamle opslag, da det kan skyldes, at bagmændene har slettet negative kommentarer.

• Se om Facebook-siden har et blåt eller et gråt flueben, hvilket betyder, at Facebook har verificeret, at der er tale om en autentisk side for den pågældende virksomhed, organisation, myndighed eller lignende.

Aftale med Facebook

Forbrugerombudsmanden oplyser, at man har lavet en aftale med Facebook om fremover at kunne videregive navnene på de profiler, der menes at stå bag de falske konkurrencer. Facebook vil derefter undersøge siderne og lukke dem, hvis de ikke er i overensstemmelse med lovgivningen.

Publiceret: 19. April 2017 10:22
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!