"Nøgen-forskrækkelse nej tak." Naturisterne viste de handlende og turisterne på Strøget i København, hvordan de er skabt.
Foto: Jacob Nielsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Splitternøgent oprør midt på Strøget: Viste tisse.... og bryster i protest

 

Er der noget de danske naturister bakker op om, så er det kropsfrigørelse og retten til at være nøgen, og derfor var der også fuld støtte til fotokunstner Mathilde Grafström, da hun mandag åbnede sin omdiskuterede udstilling Female Beauty With An Edge på Nytorv i København.

"Det er en fantastisk demonstration. Jeg synes, det er vidunderligt og giver en god opmærksomhed på at have en afslappet holdning til nøgenhed," sagde Mathilde Grafstöm, da naturisterne køligt og afslappet smed tøjet og viste det hele.

Mathilde Grafströms udstilling med billeder af naturlige nøgne kvinder har ellers haft det hårdt. Den har været udsat for hærværk og er tidligere blevet forbudt af politiet i det offentlige rum. Men efter kompromis om censur af udstillingens mest nærgående billeder er der nu givet grønt lys fra ordensmagten, og hendes billeder kan nu ses på Nytorv frem til og med 5. august. Grønt lys havde naturisterne også fået til at vise sig splitternøgne på selveste Strøget i København, og det affødte mange chokerede blikke fra forbipasserende.

Der var mange nysgerrige og forbavsede blikke, da den større gruppe naturister pludselig stod nøgne på Strøget.
Der var mange nysgerrige og forbavsede blikke, da den større gruppe naturister pludselig stod nøgne på Strøget.
Foto: Jacob Nielsen

Blåstemplet af ministeren

Ingen ringere end landets kulturminister Bertel Haarder åbnede udstillingen - blandt andet med disse ord:

"Der er mange, der ikke kan lide deres egen krop. De sammenligner måske dem selv med modebranchens forfærdelige kvindeidealer, som vi mænd i øvrigt slet ikke er tilhængere af, men som alligevel hærger mange. Mathildes budskab er: vær hjemme i din egen krop, vær glad for den, se hvor vidunderlig menneskekroppen er, og det er et godt budskab," sagde Bertel Haarder i sin tale, inden han klippede den røde snor.

Se mere i videoen øverst i artiklen.

Bertel Haarder klipper her snoren til udstillingen Female Beauty With An Egde. Foto: Jacob Nielsen
Bertel Haarder klipper her snoren til udstillingen Female Beauty With An Egde. Foto: Jacob Nielsen
Publiceret: 25. Juli 2016 16:31
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!