Ju-Jitsu:

Rebekka vinder VM-bronze efter dramatisk omkamp

Efter en vild kamp vandt 21-årige Rebekka Ziska Dahl natten til søndag dansk tid VM-bronze i Ju-Jitsu

Af
Af Claus Beyer

Det blev for tredje år i træk til bronze for Rebekka Ziska Dahl i vægtklassen op til 55 kg ved VM i Ju-Jitsu, der blev afholdt i Colombias hovedstad Bogota. Hendes ambitioner rakte ellers til mere, efter hun i sommer vandt guld ved World Games, der svarer til OL for de sportsgrene, som ikke er på det olympiske program.
”En bronzemedalje til et verdensmesterskab er godt, men selvfølgelig var det ikke bronzen, jeg kom efter. På trods af hvordan alt er forløbet, er det alligevel en fed følelse efter en spændende bronzefinale,” siger Rebekka Ziska Dahl.
I bronzefinalen mødte den 21-årige dansker fra Hillerød en af sine bedste veninder i sporten, belgieren Licai Pourtois. Begge kæmpere blev i første omgang diskvalificeret, da de af taktiske årsager forblev for passive til dommerens smag. Derfor skulle der omkamp til at afgøre, hvem der løb med bronzen.
Her kom Rebekka Ziska Dahl foran 6-4 på point i en tæt kamp, inden hun fik fat i sin modstander i en strangulering. Licai Pourtois mistede overblikket og var for længe om at 'klappe ud' – signalerer, at der var point til danskeren – så hun besvimede. Det medførte automatisk en diskvalifikation, og dermed var bronzen i hus for Rebekka ZIska Dahl.

Svær lodtrækning

Drømmen om guld brast reelt set i første kamp. Lodtrækningen betød, at Rebekka Ziska Dahl skulle op imod sidste års verdensmester i vægtklassen op til 49 kg, Oksana Moskalenko fra Rusland, der i år var gået en vægtklasse op. På dagen viste russeren sig som den bedre ju-jitsu-kæmper.
”Jeg tabte min første kamp, som sendte mig i bronzerækken. Det var en svær start, som var hård at komme videre fra. Jeg har tidligere haft rigtig svært ved at sætte mig op til de næste kampe, hvis jeg taber den første, så jeg er glad for, at jeg formåede at gøre det i dag,” siger Rebekka Ziska Dahl, der havde svært ved at vænne sig til forholdene i Bogota, der ligger 2600 meter over havets overflade.
Også på sidelinjen var der ekstra udfordringer ved dette VM. Normalt fungerer Danmarks anden topkæmper, Mikkel Brix Willard, som coach under Rebekka Ziska Dahls kampe. Men grundet helbredsmæssige årsager, måtte han melde afbud til VM kort før afrejsen. I de fleste kampe fik hun dog coaching fra en græsk træner.
”Det var en udfordring ikke at være bakket op af en coach hjemmefra, som kender mig så godt, som Mikkel gør. Selvom jeg lånte coaches, følte jeg mig mere alene. Men det var også en form for bekræftelse af, at jeg godt kan selv,” siger Rebekka Ziska Dahl.

Publiceret 26 November 2017 14:15

SENESTE TV