112
Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Statens Museum for Kunst bedraget for 805.000 kroner: "Museumsdirektøren" krævede hastigt pengeoverførsel

 

805.000 kroner. Så mange penge har Statens Museum for Kunst overført til flere udenlandske kontoer. Kontoer, der er styret af kriminelle bedragere, der udgav sig for at være museets direktør, Mikkel Bogh.

Det skriver BT.

Flere medarbejdere fra Statens Museum for Kunst modtog i vinterferien en mail fra Mikkel Bogh, og mailen indeholdt en anmodning om en pengeoverførsel til en engelsk bankkonto.

"Der var kontakt flere gange, og det lykkedes mailskriveren at overbevise vores medarbejdere om, at det var afgørende, at overførslen fandt sted meget hurtigt," fortæller Statens Museum for Kunsts vicedirektør og administrationschef, Anne Bak-Hansen, til BT.

Ansatte overførte derfor pengene til den engelske bankkonto - og de efterfølgende dage fortsatte mailkorrespondancen og flere pengeanmodninger. Da vinterferien var slut var i alt 805.000 kroner blevet overført fra Statens Museum for Kunst til flere udenlandske konti via en række pengetransaktioner.

Problemet var abre, at det ikke var Mikkel Bogh, der var afsenderen, men derimod kriminelle, der var lykkedes med at begå såkaldt CEO-Fraud.

"Generelt benytter svindlere sig typisk af såkaldt social engineering i forbindelse med CEO-fraud. De arbejder med den menneskelige psykologi, mens de på samme tid samler en masse viden om en arbejdsplads, så de kan udgive sig for at være chefen," siger centerleder Kim Aarenstrup fra Nationalt Cyber Crime Center under Rigspolitiet  til BT og forklarer, at svindlerne typisk bevidst optræder autoritært, når de udgiver sig for at være en direktør, så de intimiderer medarbejdere, som de på samme tid ofte sætter under et tidsmæssigt pres.

Publiceret: 20. April 2017 08:15
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

Seneste 112
Tilmeld dig 112-nyhederne
Skriv din mailadresse og klik på tilmeld
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!