Apotekeren i Slotsgade skal fra årsskiftet holde åbent til kl. 24 hver aften imod sit eget ønske. Foto: Claus Beyer
Apotekeren i Slotsgade skal fra årsskiftet holde åbent til kl. 24 hver aften imod sit eget ønske. Foto: Claus Beyer
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Strid om åbningstider: Hillerød-apotek skal have åbent 18 timer i døgnet

Politikerne i regionen går imod apotekerens eget ønske og beslutter, at apoteket i Hillerød skal have åbent fra kl. 6 til 24 alle dage i ugen fra årsskiftet

Frederiksborg Apotek i Slotsgade skal være et af de 6-9 apoteker i landet med en såkaldt A-tjeneste og dermed åbne døre for medicinudlevering fra kl. 6 til 24 på alle årets dage.

Det indstillede forretningsudvalget i Region Hovedstaden på deres møde 9. maj. Apoteket skal på grund af den lovgivning, Folketinget besluttede tilbage i 2015, fra årsskiftet ikke længere have døgnåbent. Apoteker Troels Ingemann har selv ønsket en såkaldt B-tjeneste, hvor apoteker har åbent kl. 8-21 på hverdage og har udvidede åbningstider i weekenderne. I stedet skulle Lyngby Svane Apotek tildeles den A-vagttjeneste, som det apotek selv har ønsket.

Men først Sundhedsudvalget og altså nu også forretningsudvalget i regionen indstiller, at det er apoteket i Hillerød, der får udvidede åbningstider. Det mener politikerne gavner de borgere, som bor mod nord og dermed får lang køretid for at hente medicin i Lyngby.

Mister en kvart million

Apoteker Troels Ingemann havde inden mødet i forretningsudvalget i sidste uge skrevet til politikerne i udvalget i håb om at omgøre beslutningen. Han har fortalt Hillerød Posten, at han står til at miste en kvart million kroner på bundlinjen, hvis han får tildelt A-vagttjeneste. Men han havde altså ikke held til at ændre beslutningen.

Sagen blev behandles i Regionsrådet onsdag, og her valgte politikerne at følge forretningsudvalgets indstilling. Så apoteket i Hillerød står altså til at have åbent 18 timer i døgnet fra 2018.

Landets eneste døgn-apotek kommer til at ligge i København. Til gengæld bliver der mulighed for at få udbragt medicin, man får ordineret af vagtlægen, om natten.

Publiceret: 19. Maj 2017 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!