Souschef i Kompetencecentret i Skanderborg Kommune, Michael Hauge Frænde, understreger, at det er virksomhedernes eget ansvar at tjekke, at medarbejderne har gyldig opholdstilladelse.
Souschef i Kompetencecentret i Skanderborg Kommune, Michael Hauge Frænde, understreger, at det er virksomhedernes eget ansvar at tjekke, at medarbejderne har gyldig opholdstilladelse.
Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Til skræk og advarsel: To virksomheder får store bøder for at ansætte medarbejdere uden opholdstilladelse

To virksomheder i Skanderborg Kommune har for nylig fået bøder, fordi de havde medarbejdere ansat uden gyldig opholdstilladelse. Nu advarer Kompetencecenter Skanderborg andre lokale virksomheder, der kan være i samme situation

Det kan være en dyr fornøjelse for en virksomhed at have en medarbejder ansat uden gyldig opholdstilladelse. Det forklarer souschef i Kompetencecentret Michael Hauge Frænde, efter at Kompetencecentret er stødt på to tilfælde, hvor lokale virksomheder har fået bøder for at have medarbejdere uden gyldig opholdstilladelse ansat. 

"Det er virksomhedens ansvar at sikre sig, at man ikke beskæftiger udlændinge ulovligt. Det gælder både lønnet og ulønnet arbejde. Som arbejdsgiver kan man faktisk blive straffet med bøde eller fængsel i grelle tilfælde. Bøden kan være op til 20.000 kr. pr. påbegyndt måned pr. person, der er beskæftiget ulovligt," siger Michael Hauge Frænde.

Hos en af lokal virksomhed var en medarbejders opholdstilladelse udløbet. Det kostede virksomheden en bøde på kr. 90.000. Selv om Kompetencecentret reelt ikke ved, hvor stort problemet er, og ikke er involveret i sagerne, advares andre lokale virksomheder om risikoen.

"De borgere - eksempelvis flygtninge - som vi skaffer i praktik på en virksomhed, har alle en opholdstilladelse, som de i øvrigt selv har ansvaret for at fremvise, så her er ingen problem. Men bliver de eksempelvis ansat på ordinære vilkår efter praktikken, så er det arbejdsgiverens ansvar at være opmærksom på, at opholdstilladelsen fortsat er gyldig. Derfor går vi nu ud og sætter fokus på reglerne for at undgå, at virksomheder får ubehagelige overraskelser," fortæller Michael Hauge Frænde.

Virksomhedskonsulenter på Kompetencecenter Skanderborg vil fremadrettet minde arbejdsgiverne om, at det er virksomheden, der skal sikre sig, at medarbejderen kan fremvise en gyldig arbejds- og opholdstilladelse ved ordinære ansættelser. Den udenlandske medarbejder har ansvar for at sikre sig lovlig opholdstilladelse og medbringe sit opholdskort, som kan fremvises på forlangende.

På www.nyidanmark.dk kan du læse mere om reglerne for ansættelse af udenlandsk arbejdskraft. Det er Udlændingestyrelsens og Styrelsen for International Rekruttering og Integrations, der står bag hjemmesiden.

 

Publiceret: 12. September 2017 06:22
Leveret af Lokalavisen
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112