Kom bagom Danmarks illegale sexindustri
En ung udenlandsk pige tilbyder her seksuelle ydelser til forbipasserende på Istedgade.
Screendump
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

TV: Kom bagom den illegale sexindustri i Danmark

Kriminalassistent Erik Hauervig viser rundt i prostitutionens underverden i København

Fakta om Erik Hauervig og bogen "Det Onde Netværk"
Erik Hauervig (f. 1949 i Nykøbing Sjælland) har siden 1971 været kriminalassistent ved Københavns Politi, hvor han i dag er ansat ved Station City på Vesterbro.
Fra 1997 til 2007 specialiserede han sig i kampen mod prostitution og kvindehandel, indtil en arbejdsulykke og den nye politireform tvang ham bag et skrivebord.
Det Onde Netværk er Erik Hauervigs første roman og baseret på virkelige oplevelser gennem hans karriere. 
I bogen møder vi fem vidt forskellige mennesker, der kun har det til fælles, at de til daglig færdes i et miljø, hvor vold er hverdag, penge betyder alt og kvinder er en handelsvare. Og hvor politiet ofte ser magtesløse til, mens politikerne belejligt kigger den anden vej.
Det Onde Netværk udkom den 24. april på forlaget Bogkompaniet.
Se mere på www.bogkompaniet.dk

I jobbet som kriminalassistent ved Københavns Politi har Erik Hauervig i mange år haft speciale i den illegale sexindustri i Danmark, og han har endevendt den københavnske kvindehandel, prostitution og narkokriminalitet.

For nogle år tilbage begyndte Erik at nedskrive mange af de oplevelser, han havde med de betændte miljøer, og for nyligt udkom han med sin første krimiroman med titlen "Det Onde Netværk". En bog baseret på virkelighedens hændelser.

Tv-indslag: Kom bagom den illegale sexindustri i Danmark

Han er blandt de danskere, der ved mest om livet bag de røde lamper, og gennem bogens figurer giver han et unikt indblik i, hvordan moderne kvindehandel foregår, hvem der står bag, og hvordan politiet ofte kæmper en håbløs kamp mod bagmændene.

"Det har været en livsdrøm for mig at skrive en bog om miljøet. Men for mig drejer det sig også om, at sætte fokus på området og fortælle om de forhold handlede kvinder lever under her i Danmark," siger Erik Hauervig til Lokalavisen.dk.

Erik Hauervig mener, at der skal mere handling til og mere direkte støtte til dem, der forsøger at hjælpe de prostituerede på gadeplan.

Gense tv-indslag: "Alle mænd var klamme svin"

Gense tv-indslag> Lykkelig luder: "Jeg elsker mit job"

Lokalavisen.dk tog på en køretur med kriminalassistenten, og vi giver i tv-indslaget her et unikt indblik i den betændte underverden, som har været hans arbejdsplads gennem mere end 10 år – og som er kilden til hans bog.

Turen fører os blandt andet gennem ludernes hovedgade Skelbækgade på Vesterbro og til afsidesliggende parkeringpladser i Sydhavnen og bag Enghavevej. Det er her, de gadeprostituerede giver deres ydelser til kunderne - de danske mænd, som ifølge kriminalassistenten tit kommer kørende i biler med firmaskilte på siden og barnesæder i bilen.

Publiceret: 02. Maj 2012 14:30
Leveret af Lokalavisen
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!