Liv og glade dage krydret med konfetti. Jo, det var i sandhed et byrådsmåde af de mere utraditionelle i Esbjerg mandag.
Fotos: Rune Weitling
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Tv og billeder: Borgmester overrasket af fræk dans og konfetti under byrådsmøde

Byrådspolitikerne i Esbjerg var ved at tabe både næse, mund og ører, da omkring 100 kulturaktører i storslået stil afbrød byrådmødet og overtog byrådssalen

Mandag skete der noget på byrådsmødet i Esbjerg Kommune, der aldrig er set før.

Netop da formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Knud Jager Andersen, var færdig med at fremlægge den nye kulturpolitik og byrødderne havde nikket ja, gik alt lyset i salen.

Hernæst indvaderede omkring 100 kulturaktører - en såkaldt flash mob - salen, og så var der pludselig liv og glade dage. Sjældent har det været så underholdende at overvære et byrådsmøde. Spejdere, dansere, musikere, "skuespillere", malere og andet godtfolk satte salen på den anden ende, og så fik lokalpolitikkerne pludselig travlt med at klappe i takt og filme løs med deres mobiltelefoner og iPads.

Se tv-klip her 

Sensuelle danse for snuden af borgmester og kommunaldiretør blev det også til, og det hele kulminerede, da kanoner med konfetti gik af midt i byrådssalen og ildshow på forpladsen for an Rådhuset. Så har man set det med.

Se tv-klip her 

Det er digitalt

Politikerne havde da også svært ved at skjule deres begejstring over det anderledes arrangement, som trods alt havde afsæt i den nye interaktive kulturpolitik.

En politik, der kun udkommer i en elektronisk, interaktiv udgave, og hvor ambitionerne er at lave en politik, der er nærværende og tidssvarende.

Det digitale format er baseret på et ønske om, at tage det første skridt i en ny retning, der er kommet for at blive. Det handler således ikke kun om at erstatte papirudgaven og gøre politikken lettere tilgængelig, men om at udvide læseoplevelsen.

I politikken indgår 17 film, der i levende billeder fortæller om Esbjerg Kommunes kulturliv, såvel som processen bag udarbejdelsen, hvor over 100 kulturpersonligheder har deltaget aktivt og bidraget med visioner og målsætninger.

Den nye kulturpolitik, der i øvrigt kan ses på Esbjerg Kommunes hjemmeside, fik således den bedste start med levende billeder i både digital og fysisk form.

Se tv-klip her 

Publiceret: 20. November 2012 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!