Se verdens vildeste superbil og mød manden bag
Foto: Jacob Damkjær Nielsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

TV: Se verdens vildeste superbil og mød manden bag

En specialmodel af superbilen Königsegg med serienavnet CCXR generobrede i 2007 rekorden som verdens hurtigste gadebil fra Bugatti Veyron, da den kørte 417 km/t.

Det er den 41-årige svensker, Christian Von Königsegg, der er manden bag det lynhurtige bilmærke.

Arbejdet med at bygge den voldsomme fartmaskine udspringer fra barndommen, hvor Christian blev inspireret af den norske dukkefilm Bjergkøbing Grand Prix.

Nu ejer han en bilfabrik med lige under 50 personer ansat. Den ligger i den svenske by Ängelholm, en times kørsel nord for Malmø, og producerer hvert år 10 monsterbiler, som bliver solgt til royale, multimillionærer og ekstreme bilsamlere verden over.

Tv-indslag: Se fartmonsteret Königsegg her:

Der er ialt kun produceret 100 Königsegg-biler i de 10 år firmaet har eksisteret. Ingen af dem kører dog på de danske veje. Men med afgifterne her i landet kommer prisen på en Königsegg også nemt op over de 20 millioner kroner.

Bilmærket står bag en masse verdensrekorder indenfor både fart og accelration, men ligger samtidig også inde med en lidt uheldig rekord fra 2003 for den største fartbøde nogensinde. En person blev taget med 387 kilometer i timer på en strækning, hvor man kun på køre 120.

Lokalavisen.dk har mødt manden bag superbilen, Christian Von Königsegg, til en snak om den ultimative drengedrøm, der gik i opfyldelse.

Tv-indslag: Se fartmonsteret Königsegg her:

Publiceret: 08. November 2012 11:34
Leveret af Lokalavisen
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!