112
Verdens ældste lystfiskerhus brændt ned
Ægteparret Breiting, der har været medlemmer af Lystfiskerforeningen i 33 år, kigger på de sørgelige rester af det, der engang var deres klubhus. Foto: Martin Warming
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

TV: Verdens ældste lystfiskerhus brændt ned

Et stykke Holte-historie er gået op i røg

Både medlemmer af Lystfiskerforeningen og naboer til foreningens hus på Vejlesøvej i Holte er knuste over, at det 112 år lystfiskerhus nu er brændt ned til grunden.

Lysfiskerforeningen kunne tidligere på året fejrer 125 års jubilæum og med sine 112 år på bagen, var klubhuset på Vejlesøvej formentlig verdens ældste eksisterende lystfiskerhus.

TV-indslag: Verdens ældste lystfiskerhus nedbrændt

Men natten til mandag blev huset raseret af en formentlig påsat brand, og foreningens medlemmer er chokeret over tabet af deres klubhus, fortæller Bent Breiting, der har været med til at passe og pleje det historiske klubhus i 33 år.

Se flere billeder af det udbrændte klubhus i 'Billedgalleri' nederst i artiklen

"Vi har lagt utrolig mange arbejdstimer hernede, og det er jo et sted, hvor vi mødes for at hygge os og fiske i den dejlige sø. Vi har tidligere været plaget af indbrud, og det har været til at leve med, men branden her har virkelig ramt os alle sammen meget hårdt," siger Bent Breiting, der håber, at klubhuset bliver genopført på et tidspunkt.

Også Gunnar Brocelius, der ejer cafeen Holte Havn, der ligger få meter fra det nu udbrændte klubhus, er chokeret.

TV-indslag: Verdens ældste lystfiskerhus nedbrændt

"Det er helt ufatteligt, at det smukke, unikke hus er gået tabt. Jeg håber, at det bliver genopført fuldstændig, som det stod. Det var en unik bygning, som var helt uerstattelig," siger Gunnar Brocelius.

Formentlig påsat

Efterforskningsleder Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi oplyser, at der er noget, der tyder på, at branden i lystfiskerhuset er påsat.

"Vi har selvfølgelig lavet en gerningsstedsundersøgelse, og vi har sikret nogle spor fra huset, som vi nu skal kigge nærmere på, men umiddelbart tyder det på, at der er sat ild til noget med brandbare væsker inde i huset ," fortæller efterforskningslederen.

Se flere billeder af det udbrændte klubhus i 'Billedgalleri' nederst i artiklen

De tre drenge, der er blevet anholdt og sigtet for en bilbrand på Øverødvej, der ligeledes fandt sted natten til mandag, har ikke umiddelbart noget med branden i Lystfiskerforeningens klubhus at gøre, fortæller Henning Svendsen.

Publiceret: 06. Juni 2011 16:12
Leveret af Lokalavisen
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

Seneste 112
Tilmeld dig 112-nyhederne
Skriv din mailadresse og klik på tilmeld
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!