Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Tyrkisk chikane lukker endnu en dansk skole: "Det går sgu i maven på mig, at man river børnene ud af skolerne."

 

Østerbro Privatskole må lukke - som den fjerde danske skole af sin slags på grund af Tyrkiet. For selv om Tyrkiet er 3.000 kilometer væk, så har kupforsøget i Ankara i 2016 kastet lange skygger over det frie skolevalg i Danmark. Elevtallet dykkede nemlig efter kupforsøget, fordi flere forældre ikke turde lade deres børn gå på skolen. Nu kan økonomien ikke længere løbe rundt, og skolen har derfor indgivet en konkursbegæring.

Det skriver MetroXpress

"Vi har haft dårlig økonomi siden skolevalget i sommeren 2016 efter kupforsøget. Dem, der skulle være begyndt i 2016, mødte aldrig op. De var for bange. Vi har godt vidst, at en lukning kunne blive konsekvensen," siger skoleleder på Østerbro Privatskole, Cömert Kücükakin, til avisen.

I alt 14 skoler har den tyrkiske regering stemplet som "terrorskoler", med henvisning til, at skolerne skulle undervise i og støtte den tyrkiske eksilpolitiker Fethullah Gülen. Nu er fire af skolerne lukket.

Lukningen ærgrer formanden for Dansk Friskoleforening, Peter Bendix Larsen.

"Det er skide ærgerligt, for jeg ved, de har kæmpet. Det duer simpelthen ikke, at der kan være så lange fangarme helt fra Tyrkiet og ind i danske familier. Det er social kontrol, der betyder, at børn ufrivilligt skal skifte skole. Det går sgu i maven på mig, at man river børnene ud af skolerne. Børnene betaler en stor pris," siger han til MetroXpress.

Publiceret: 17. Juni 2017 08:43
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!