24-årige Nina Gasberg har fået sit liv sat på skinner efter et uddannelsesforløb hos Unge i Centrum på IBC Fredericia Middelfart. (Foto: IBC)
24-årige Nina Gasberg har fået sit liv sat på skinner efter et uddannelsesforløb hos Unge i Centrum på IBC Fredericia Middelfart. (Foto: IBC)
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Uddannelse: Fra nedtur til drømme-elevplads

Nina Gasberg troede ikke på sig selv, da hun startede på IBC. Men så fik hun hjælp, og nu har hun en drømmeplads som elev

Unge I Centrum er et særligt studievejledere- og støtteprogram på IBC.

Her kan eleverne få hjælp i læse- og studieteknik.

Der er også mulighed for mentor-støtte, psykologisk rådgivning og socialrådgivning.

Programmet byder også på afklaring af læse-, skrive-, regne- og stavefærdigheder og hjælp til ord- og talblinde.

Unge kan også få hjælp til at styre deres økonomi hos Unge I Centrum.

Genert, indelukket, frustreret og usikker. Det er nogle af de ord, Nina Gasberg bruger, når hun skal beskrive sig selv, da hun i januar 2014 begyndte på Unge i Centrum på IBC Fredericia Middelfart.

Hun fortæller, at hendes liv var noget rod på det tidspunkt.

Da hun begyndte på Unge i Centrum på IBC, havde hun mest lyst til at løbe skrigende bort på grund af de mange mennesker. Hun var usikker på, hvad hun skulle gøre af sig selv og tænkte flere gange ”hvad har jeg rodet mig ud i?”

Undervejs i forløbet tog Nina dog mod til sig og spurgte om hjælp til at få rettet op på sit kaotiske liv.

Hun fik via Unge i Centrums psykologiske rådgivning et individuelt samtaleforløb og deltog i en særlig pigegruppe. Dette betød blandt andet, at Nina fik styrket sit selvværd og opbygget sin selvtillid.

”Livet er meget bedre i dag, fordi jeg ikke tænker så meget over, hvad andre tænker. Jeg tror på mig selv og har fået flere gode venner, som jeg er sammen med, fordi jeg har lyst til at være sammen med dem. Jeg har nok fundet ud af, hvilken person jeg er og gerne vil være,” siger 24-årige Nina Gasberg.

Lærer så hende knap

I begyndelsen var Nina Gasbjerg en meget stille og genert pige i klasseværelset.

”Jeg husker, da jeg underviste Nina første gang som vikar i en engelsktime. Hun sad og havde øjnene nede i bordet og gik så meget under radaren, at man knap bemærkede hende. Vi mødte Nina med anerkendelse, og langsomt, men støt, begyndte hun at vokse fagligt og socialt, fordi hun tog skeen i den anden hånd fast besluttet på at ville have en uddannelse. Vi forventer, at eleverne deltager aktivt og er interesserede i det, de har med at gøre. Det er mindre vigtigt, om de får 4 eller 7 i tysk,” siger uddannelsesleder Lars Peder Duborg Rahr.

Nina Gasberg fik stille og roligt en god relation til underviserne og det pædagogiske personale på UIC, som fik Nina til at blomstre i undervisningen og på UIC i det hele taget.

Elevpladsen motiverede

Nina Gasbjerg havde tidligere taget et grundforløb som teknisk designer uden at få en elevplads.

Efter et år på Unge i Centrum havde Nina fået styr på, hvilken uddannelse hun gerne ville have og hvad hun ville arbejde med efterfølgende: Hun ville fortsætte sin uddannelse på kontor, men manglede nogle kompetencer for at kunne skifte til kontorlinjen.

Unge i Centrum hjalp Nina med at få tilrettelagt, hvordan hun kunne tage tysk, dansk C og skrive sin store kontoropgave.

Men inden hun var nået så langt, dukkede den perfekte elevplads op hos DGI (Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger) – og så fik hun travlt. Hun var topmotiveret og fik på rekordtid i en sommerferie skrevet sin kontoropgave og læst op på dansk C og bestod eksamen.

Den 1. september 2015 kunne Nina Gasberg glad, stolt og forventningsfuld begynde hos DGI som administrationselev, hvor hun er færdigudlært 31. august næste år.

”Elevpladsen og især min tid hos Unge i Centrum har flyttet mig helt vildt og har gjort, at jeg nu har styr på min fremtid. DGI er et drømmejob, fordi jeg selv har gået til gymnastik, siden jeg kunne gå. I dag er jeg også træner for et gymnastikhold for børn på tre-fire år. Det havde været utænkeligt for et par år siden,” siger Nina Gasberg, hvis fire-årige datter Emilia også går på holdet.

Den tidligere så generte og usikre Nina Gasberg har nu styrket selvværdet og selvtilliden så meget, at hun i november deltog i DM i poledance.

Publiceret: 12. Januar 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!