I år holder Casper Edens en pause fra studierne for at arbejde, men til efteråret begynder han en videregående uddannelse.
I år holder Casper Edens en pause fra studierne for at arbejde, men til efteråret begynder han en videregående uddannelse.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ung iværksætter: Drop undskyldningerne og gør det

Casper Edens har egen webshop og opfordrer andre unge til at blive selvstændige

“At træffe beslutningen om at blive iværksætter, er præcis som at stå på ti meter vippen. Når man står der og tænker: Skal/skal ikke, så kommer alle undskyldningerne for ikke at gøre det. Men det er bare frygt, og den skal man lære at styre.”

Citatet kunne meget vel komme fra en gammelklog erhvervsmand, men ordene er 20-årige Casper Edens'. Siden oktober 2013 har han været selvstændig med egen netvirksomhed på www.karat24.dk. Den kunne ligeså vel have solgt alt muligt andet end smykker - men med en far der er selvstændig guldsmed i Ribe, lå smykker lige for.

“Det kunne sagtens have været noget andet, men jeg fandt et hul, idet kun 12 procent af købte smykker på nuværende tidspunkt sælges på nettet, så der er potentiale,” forklarer Casper Edens, for hvem varen altså langt fra er ligeså vigtig som det at være selvstændig - når bare det foregår på internettet. For den unge iværksætter er overbevist om, at det er her fremtiden ligger.

“Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville være iværksætter, og jeg har da også fulgt med og debatteret på Amino, siden jeg var 16 år,” smiler Casper Edens, der godt ved, at han er målrettet og modig som kun ganske få på hans alder.

Man må bare videre

“Jeg har aldrig tanken, at det ikke kan bære, for jeg brænder for det. Jeg har begået masser af fejl. Også grumme fejl, men man må bare videre og lære af dem. Det er også derfor, jeg så gerne vil opfordre andre unge til at blive iværksættere. Det er optimalt som ung, for når først man er 40 og har familie at forsørge, bliver det sværere,” siger Casper Edens, der brænder så meget for at få andre i gang, at han nu holder foredrag om at være ung iværksætter.

Og det er blandt andet her, at metaforen om ti meter vippen kommer ind i billedet, for selvfølgelig skal man springe ud i det - også selv om man er ung.

Publiceret: 01. Juli 2014 15:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!