9-årige Martha Rasmussen fra Viby er på vej til VM i Sydafrika. Hun drømmer om at blive verdensmester, men i første omgang er målet at komme i en finale. Foto: Ellen Kühl
9-årige Martha Rasmussen fra Viby er på vej til VM i Sydafrika. Hun drømmer om at blive verdensmester, men i første omgang er målet at komme i en finale. Foto: Ellen Kühl
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vads diskoprinsesse klar til VM

På bare tre år er Martha Rasmussen blevet én af Danmarks bedste diskodansere, og nu skal hun til VM i Sydafrika

Hun er kun ni år. Hun har kun danset disko i tre år. Hun er en gæv tøs, og nu skal hun til VM i Sydafrika efter intense undervisningstimer fire gange om ugen hos Mia, der er søster til den kendte Mads Vad.

Navnet er Martha Rasmussen, og som hun sidder der i sin lilla dansedragt med masser af perler og pailletter, hænderne foldet, og et sikkert smil, oser hun af at være cool.

Og det er lige, hvad hun er, 9-årige Martha fra Viby - mega cool.

Verdensmester - ja tak

Marthas træner Mia Vads øjne stråler, og smilet bliver stort, når hun taler om sit unge stortalent.

"Der er gang i Martha. Hun er næsten lige rykket op i Star-klassen, og det er mega sejt, at hun skal til VM," siger Mia Vad, der sender sin diskodanser til VM i Sydafrika. Og det er ret godt gået af den unge danser, da hun kun har danset i tre år.

Selv tager det store talent det rimelig afslappet - eller skulle man sige cool.

Da hun bliver spurgt, om hun går efter at blive verdensmester, kommer svaret promte:

"Ja, selvfølgelig går jeg efter at blive verdensmester," lyder det selvsikkert fra Martha, mens hun løfter øjenbrynene og har en attitude, der afspejler, at det da er et totalt dumt spørgsmål at stille.

Men om det kan lade sig gøre at vinde, lader hun sin træner om at vurdere.

"Det er svært at sige, for det handler om, hvem der er klar på dagen. Og hvis hun først kommer i finalen, kan alt ske," fortæller Mia Vad.

En stor drøm

Der er igen tvivl om, at det 9-årige disko-talent har en drøm om at stå på den øverste sejrsskammel til et verdensmesterskab.

"Martha kan drive det, så langt hun vil. Hun har viljen til at lære, og jeg bliver aldrig mødt af sætningen: 'Det kan jeg ikke.' Tværtimod så er hun altid frisk på at prøve noget nyt," siger Vad.

Normalt træner Martha to gange om ugen plus det løse, men i den seneste tid har hun knoklet løs i træningslokalet fire gange ugentligt for at være klar til VM i Sydafrika senere på måneden. Hun tager af sted 18. marts og kommer hjem igen 26. marts.

Det kræver planlægning fra Marthas side at nå det hele, for hun skal også passe sin skolegang i 3.C på Rosenvangskolen. Og ikke nok med det, så går hun også til atletik to gange om ugen.

"Jeg synes, det er sjovest at gå til dans, men jeg vil også gerne gå til atletik. Jeg laver lektier i weekenden og nogle gange oppe i skolen. Hver mandag og onsdag er jeg sammen med mine veninder. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg kan få det til at hænge sammen - det kan jeg bare, men jeg synes, det er sjovt," smiler Martha.

Hun kommer dog ikke til at tage alene af sted til Sydafrika. Michelle Patricia Pedersen har nemlig også danset sig til VM dog i juniorklassen, hvor Martha stiller op i børn 2-gruppen.

Publiceret: 10. Marts 2012 06:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!