112
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vaks kvinde stopper bank-svindel

Opdagede to mænd, der installerede kort-aflæser i bank-automat

Dusinvis af bankkunder bør i de nærmeste dage sende varme tanker til en kvinde fra Slangerup.

Hun fattede nemlig mistanke, da to mænd søndag morgen stod mistænkeligt længe og pillede ved hæveautomaten foran Danske Bank i Slangerup.

"Hun kontaktede politiet, fordi hun troede, de var i færd med at installere en form for kortaflæser. Men da patruljen kom frem, så den helt normal ud," fortæller Henrik Duus fra Nordsjællands Politi.

De blev dog rådet til via telefonen at prøve at lirke lidt i udstyret med en Ruko-nøgle. Og vupti, viste det sig, at kvinden havde haft ret i sin mistanke.

Oven over tastaturet var nemlig monteret en liste med et mikrokamera, som kunne registrere kode-indtastningen, og samtidig var en kortaflæser sat op uden på bankens egen aflæser. Det betyder i praksis, at kortet ville blive aflæst to gange.

en gang ved transaktionen, hvor kunden intet ville opdage. Og så én gang til forbryderne, der på ét eller andet tidspunkt så nærmest risikofrit ville kunne hæve på kortet.

For ved at vente med at hæve på kortet, minimerer forbryderne risikoen for at kunne blive afsløret af gemte overvågningsbilleder:

"Ofte ser man, at kortoplysningerne bliver solgt. Vi har blandt andet eksempler på, at der er solgt kortoplysninger fra Danmark, og at der så er hævet 200.000 kr. på et kort i USA," fortæller Henrik Duus.

Ifølge ham kan man ikke længere gardere sig mod kortaflæsningen ved at holde hånden over koden:

"Det har de selvfølgelig afluret, så man er begyndt at se eksempler på, at de "flapper", der er ved siden af tastaturet, også kan være attrapper, der er sat op og udstyret med et mikrokamera. Så det bedste man kan gøre er lige at holde øje med, om der kan være et kamera installeret, eller om der er noget, der sidder løst," siger Henrik Duus.

Publiceret: 05. November 2012 10:06

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

Seneste 112
Tilmeld dig 112-nyhederne
Skriv din mailadresse og klik på tilmeld
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!