Der var mange, der kunne nyde godt af kagen, som de to Venstre-politikere i Kolding havde fået til at ligne Inger Støjbergs.
Der var mange, der kunne nyde godt af kagen, som de to Venstre-politikere i Kolding havde fået til at ligne Inger Støjbergs.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Venstres kandidater i opgør med Støjbergs retorik

I sidste uge uddelte Merete Due Paarup og Mustafa Sayegh kage i Skovparken i Kolding

Af Emma Biørn Fish

Da Integrationsminister Inger Støjberg i starten af sidste uge lagde et billede op af sig selv med et stort smil og en kæmpe, firkantet kage - smukt dekoreret med flødeskum, frugt, chokolade og tallet 50 - på armen for at fejre, at hun fik vedtaget sin stramning nummer 50 på udlændingeområdet, vakte det stor kritik, også i Kolding.

Her så en af Inger Støjbergs partifælder nemlig opslaget og gik i seng med en dårlig fornemmelse.

“Jeg syntes simpelthen, at det opslag var så usmageligt - det kradsede i mig. Jeg blev i første omgang enig med mig selv om ikke at gøre noget, men da jeg stod op morgenen efter, ringede jeg til Mustafa Sayegh og vi blev enige om, at vi blev nødt til at handle - at svare igen på en konstruktiv måde,” fortæller Merete Due Paarup, der er medlem af Byrådet for Venstre.

Derfor bestemte de to Venstre-kandidater sig for at bage en kage og uddele den i Skovparken i Kolding, hvor de samtidig ville indsamle 50 gode integrationsinitiativer, som de kunne videregive til Inger Støjberg.

Ikke i Venstres ånd

For de to Venstre-politikere i Kolding er der forståelse for, at der skal skærpes og strammes op på integrationen, men de mener ikke, at den storsmilende Inger Støjberg sender de rette signaler.

“De fleste af de stramninger, der er blevet gennemført, er i orden - der er behov for dem. Men det er ikke i orden at fejre det på så hånlig en måde - Det er ikke i Venstres ånd at holde den tone - det er DF-retorik, og det hører ikke hjemme her,” lyder det fra Merete Due Paarup.

Hun mener, at det er vigtigt at vise omverden, at Venstre er mere og andet end den hårde retorik, der føres på området.

“Vi er 50 shades of Blue - Jeg synes, at Inger Støjberg skal huske på, at hun er Integrationsminister, så hendes opgave er faktisk at fremme integrationen. Lige nu synes jeg, at hun har et skævt fokus, og det vil vi gerne hjælpe hende med at rette op på,” siger hun.

I modsætning til Inger Støjbergs kage, symboliserede Mustafa Sayegh og Merete Due Paarups kage gode initiativer, der skal fremme integrationen i Danmark.
I modsætning til Inger Støjbergs kage, symboliserede Mustafa Sayegh og Merete Due Paarups kage gode initiativer, der skal fremme integrationen i Danmark.

Usmagelig retorik

Merete Due Paarup er godt klar over, at det kan virke en smule provokerende at tage opgøret med partifællen Inger Støjberg så offentligt, men hun mener, at det er nødvendig med den retorik, som Integrationsministeren i skrivende stund fører.

“Den der tier, samtykker. Jeg synes, at Ingers billede var langt over stregen og at hun fører en usmagelig retorik, som jeg er langt fra enig i,” siger Merete Due Paarup.

Mustafa Sayeghs og Merete Due Paarups initiativ blev også taget godt imod i Kolding, hvor de blev modtaget med en masse gode ideer til integrations-området.

“Generelt synes alle, vi talte med, at “dem og os”-retorikken skal stoppes. Både danskere og nydanskere er klar til at sætte sig ned og finde løsninger sammen, i stedet for at blive ved med at grave grøfter. Samtidig er der bred enighed om, at nydanskere skal placeres med bred spredning, så de får mulighed for virkelig at integrere sig i det danske samfund,” slutter Merete Due Paarup, der sammn med Mustafa Sayegh kan aflevere et bundt gode forslag til Integrationsministeren.

Publiceret: 20. Marts 2017 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!