“Det mentale aspekt er mindst lige så vigtig som det fysiske. MMA-sporten har klart gjort mig mere selvstændig og voksen,” siger Carina Dalhoff, der her står i det såkaldte MMA-bur, der benyttes under kampe.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

VIDEO: 19-årige Carina fra Bolbro er MMA-fighter

Lørdag 4. marts byder Odense på MMA Galla. Mød 19-årige Carina fra Bolbro, der er en af sportens få kvindelige kæmpere

Hun kunne have valgt ballet, gymnastik eller ridning, men da 19-årige Carina Dalhoff fra Bolbro for tre år siden skulle vælge fritidsinteresse, faldt valget på Mixed Martial Arts - eller blot MMA. En kampsport, hvor stort set alle greb, slag og spark er tilladte, og hvor man sågar må tage kvælertag på sin modstander.

Kampene foregår i bur og ser voldsomme ud, men ifølge Carina Dalhoff er teknik mindst lige så vigtig som råstyrke.

“Man skal hele tiden tænke to step frem og forsøge at forudsige modstanderens næste træk. Jeg går ikke ind i buret for at skade min modstander, men for at vise hvor teknisk dygtig jeg er,” forklarer hun.

Til daglig går Carina i 3.G på HHX, og efter skole lægger hun som regel vejen forbi Fighter Centret på Lumbyvej for at træne og teste sine slagteknikker med klubbens andre medlemmer.

“Jeg kan godt lide miljøet. Det er en mandsdomineret verden, men de fleste er søde og rare, og der er mange, der gerne vil hjælpe,” siger hun.

Carina Dalhoffs forældre er skilt, og hun voksede op hos sin far med sine ældre brødre.

“Min far elsker kampsport, og det har altid kørt i baggrunden i fjernsynet, så det er nok der, jeg har det fra,” vurderer hun.

“Men begge mine forældre er stolte, og min mor er også glad for, jeg har fundet en sport, jeg brænder for”.

I Fighter Centret dufter der sødligt af bobletyggegummi, og hallen er fyldt med slagpuder, bokseringe, hjelme og sandsække.

“Det gør selvfølgelig ondt, når man bliver ramt, og ja, der kan ske skader,” medgiver Carina Dalhoff.

“Men det mest voldsomme jeg har været ude for i de tre år, jeg har dyrket sporten, er et blåt øje, jeg fik af en træningsmakker. Det er altså ikke så slemt, som folk tror.”

Omverdenens reaktioner på hendes valg af sportsgren har mest været positive, synes hun.

“Jeg mødte engang en fyr, som ikke syntes, MMA var særlig feminint. Det må han selv om. De fleste af mine gode venner synes, det er megasejt.”

Lørdag 4. marts er der MMA Galla i Odense Congress Center, men her er Carina Dalhoff ikke at finde i buret, da hun har en anden boksekamp i ugen op til.

“Men jeg vil gerne være med til MMA Galla en anden gang. På længere sigt er mit mål at rykke videre til UFC, der er den mest populære organisation inden for MMA. Det ville være fantastisk at kunne leve af sporten, men uanset hvad fortsætter jeg så længe, kroppen kan holde til det.”

Carina Dalhoff træner MMA dagligt og har tre-fire kampe om året. “Det tager tid for kroppen at hele op efter en kamp,” forklarer hun.
Carina Dalhoff træner MMA dagligt og har tre-fire kampe om året. “Det tager tid for kroppen at hele op efter en kamp,” forklarer hun.
Publiceret: 02. Marts 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen.dk

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
ERROR: Macro disqus is missing!