Et sæt bremser, der har kørt 45.000 km og som er blevet gjort rene for hver 15.000 km.
Et sæt bremser, der har kørt 45.000 km og som er blevet gjort rene for hver 15.000 km.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vigtigt: Husk at få renset bremserne

Manglende rens kan medføre unødvendigt store omkostninger til reparation

Af Flemming Haslund

Selvfølgelig skal man huske at skifte olie og oliefilter. Selvfølgelig skal der skiftes dæk. Og lydpotter og mange andre dele, som de fleste bilister vil betragte som ”det er da klart.” Og det har du sikkert også husket.

Men har du sørget for at få skiver og klodser rengjort med kortere mellemrum end serviceplanen? Hør hvad Lone Otto, afdelingsleder, Tekniks Rådgivning hos FDM, siger:

”Det er vigtigt at få sin bils bremser renset, både af hensyn til sikkerhed og funktion, men også set i forhold til, at det altid er bedre og billigere at forebygge end at helbrede.”

”Rustkanter og bremser, der hænger og som ikke renses og adskilles i tide, kan hurtigt medføre større reparationsomkostninger, som munder ud i reelt skift af både bremseskiver, klodser og i worst case calipre,” påpeger afdelingslederen.

”I dag er disse bremseadskillelse og -rens ikke inkluderet i de almindelige services, og skal derfor tilkøbes særskilt, hvilke mange bilejere ikke er opmærksomme på.”

”FDM anbefaler, at man, afhængig af kørselsmønster og minimum en gang om året, får adskilt og renset bilens bremser - gerne ved hjulskift fra sommer til vinterhjul og omvendt. Altså at man er årvågen også her og eventuelt i forbindelse med hjulskift får foretager rens, hvis det er tjenligt.”

”Men,” supplerer Lone Otte, ”ingen biler eller chauffører eller kørselsmønster er ens, og behovet for rens kan derfor variere fra bil til bil og fra chauffør til chauffør.”

Et eksempel på prisen på en rensning ser vi hos Kia. Hos Kia i Valby nær København tager værkstedet 695 kr. for at adskille og rense bremserne i forbindelse med et serviceeftersyn.

Et sæt bremser, der også har kørt 45.000 km, men aldrig har været gjort rene.
Et sæt bremser, der også har kørt 45.000 km, men aldrig har været gjort rene.
Publiceret: 02. Marts 2018 14:13
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen.dk

Lokalavisen.dk
Seneste
Lokalavisen.dk
Mest læste
Lokalavisen.dk
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt