Stein Bagger i retten i Lyngby fredag morgen

Den bedragerisigtede IT Factory-direktør Stein Bagger skal forsat være varetægtsfængslet, hvis det står til politiet

Står det Bagmandspolitiet, kommer den bedragerisigtede Stein Bagger ikke på fri fod lige med det samme.
Når hans foreløbige varetægtsfængsling udløber fredag, vil politiet gå efter, at Bagger fortsat skal være fængslet. En dommer kan maksimalt fængsle en mistænkt i fire uger ad gangen - men politiinspektør Jesper Friedrichsen, Statsadvokaten for særlig Økonomisk Kriminalitet - i daglig tale Bagmandspolitiet, vil ikke sige, hvor lang tid, man går efter at holde Bagger indespærret.

"Det er op til anklageren og i sidste ende dommeren. Men vi vil begære Stein Bagger fortsat varetægtsfængslet," siger Jesper Friedrichsen til Ritzau.

Stein Bagger kom hjem til Danmark den 16. december sidste år - og han har siden siddet fængslet, mens politiet har efterforsket den digre sag mod ham. Foreløbig er Bagger sigtet i to forhold, som han begge mere eller mindre har erkendt.

Det drejer sig om bedrageri og dokumentfalsk for særlig grov karakter for op mod en millard kroner i 2007 og 2008, samt et konkret forhold om fra oktober 2008, hvor han er sigtet for bedrageri og dokumentfalsk i forbindelse med en leasingkontakt på 51 millioner kroner med SEB Bank. Stein Bagger sidder lige nu i frivillig isolation, efter han blev overfaldet under en gårdtur i Vestre Fængsel lillejuleaften. Politiet vil ikke bede om isolation - men politiinspektøren siger, at Bagger selv kan ønske det fortsat. /ritzau/kb

Publiceret 08 January 2009 08:52