Olivers kidnappere kendt skyldige

Nævningetinget har netop afgjort, at alle fire tiltalte er skyldige i fem-årige Olivers bortførsel sidste år

Af
Jesper Lundh

OPDATERET 15.56 Alle fire tiltalte i Oliver-sagen blev kort før middag kendt skyldige i kidnapning af fem-årige Oliver den 16. april sidste år. Til gengæld blev de alle fire frikendt for tre forsøg på kidnapning i dagene op til bortførslen.
Tavse modtog de fire dommen, der blev afsagt foran Olivers far, der var mødt op i retten. Faren har dog ikke lyst til at kommentere rettens afgørelse, før straffens længde ligger fast.

Det var en enstemmig ret, der afgjorde skyldsspørgsmålet kort før klokken 12. "Bortførslen af den fem-årige Oliver blev planlagt af de tiltalte MW og XW, idet sidstnævnte - der har arbejdet for familien Chaanhing - sørgede for tilvejebringelse af oplysninger om familien og de lokaliteter, hvor familien boede og hvor Olivers børnehave lå," lyder det blandt andet i dommen.
Ifølge dommen var alle fire klar over, at de stod foran at gennemføre en bortførelse, selvom chaufføren hele tiden har hævdet, at han intet vidste.
Samtidig vurderer nævningetinget, at Oliver risikerede at blive kvalt i den kuffert, han lå i, mens han blev kørt til Rebæk Søpark Kollegiet i Hvidovre. I kufferten havde han tape for munden, øjnene, benene og håndledene, og ifølge en retsmediciner, der blev ført som vidne i sagen, kunne Oliver være blvet kvalt af den behandling, hvis han var gået i panik og eksempelvis tårer og snot havde bevæget sig ned i næsen. Derfor er de fire også kendt skyldige i farlig vold.

Anklager kræver 10 års fængsel

Straffens længde skulle have været udmålt klokken 16 i dag, men det er tilsyneladende sværere for nævningene at blive enige end først antaget. Derfor falder dommen tidligst klokken 16.15.
Anklageren, vicestatsadvokat Jørgen Jensen, kræver, at kidnapperne skal 10 år bag tremmer. Forsvarerne har til gengæld opfordret til at glemme hævntørsten, og håber i bedste fald på to års fængsel.
Strafferammen er op til 12 års fængsel.

null

Publiceret 27 January 2009 11:00