Foto: Martin Warming

Foto: Martin Warming

Politiet leder efter mistænkt brandstifter

Politiet sætter lokal mand i forbindelse med weekendens påsatte brande i Birkerød - men politiet kan ikke finde ham

Af
Martin Warming

Martin Warming

Nordsjællands Politi leder efter en mand, som man ønsker at tale med i forbindelse med de mange påsatte brande, der natten til søndag satte brandvæsenet på hårdt arbejde i Birkerød.
Tre biler og to carporte udbrændte ved de i alt seks påsatte brande, der hærgede på villavejene Kildehøjvej, Birkevej og Birkedalsvej tidligt søndag morgen ved 04.30-tiden.
"Vi har flere gange opsøgt manden på hans bopæl i Birkerød, men det er endnu ikke lykkedes os at træffe ham," fortæller efterforskningsleder Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi.

Efterlyst for nytårsbrand

Henning Svendsen ønsker dog ikke at gå i detaljer med, hvorfor den lokale mand er kommet i politiets søgelys i forbindelse med weekendens brande.
"Han er i forvejen eftersøgt i en anden sag om en påsat brand nytårsaften, og det er forskellige omstændigheder, der gør, at vi også ønsker at tale med ham i den her sag. Men jeg vil understrege, at vi ikke kan sætte ham i direkte forbindelse med de nye brande," siger efterforskningslederen.

På vildspor

Henning Svendsen vil derfor ikke udelukke, at politiet er på vildspor, når man leder efter den lokale mand, der i forvejen er mistænkt for branden nytårsaften.
"Der kan lige så godt være tale om nogle, der er blevet inspireret af de to molotovcocktail-angreb, der tidligere har været mod et hus på Birkevej. Vi ved, at den slags er selvforstærkende, og det kan være, at det er det, der har inspireret nogle til weekendens brande," siger Henning Svendsen.

Publiceret 27 January 2009 07:00