En gruppe udenlandske mænd forsøger at lokke penge fra godtroende nordsjællændere under påskud af, at pengene går til børn i nød - men det gør de næppe, mener Nordsjællands Politi. Foto: Polfoto

En gruppe udenlandske mænd forsøger at lokke penge fra godtroende nordsjællændere under påskud af, at pengene går til børn i nød - men det gør de næppe, mener Nordsjællands Politi. Foto: Polfoto

Politiet advarer:

Pas på fupindsamlere

Nordsjællands Politi har fået flere anmeldelser om falske guldsælgere og indsamlere, der forsøger at lokke penge godtroende borgere

Af
Martin Warming

Martin Warming

Nordsjællands Politi advarer nu mod en gruppe udenlandske mænd, der forsøger at lokke penge ud af godtroende nordsjællændere under påskud af, at pengene går til børn i nød.
Men indsamlingerne er det rene fup og fidus, fortæller pressekoordinator Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi.
"Vi har i hvert fald ikke kendskab til, at der er givet tilladelser til den slags indsamlinger, og samtidig er der meget, der tyder på, at pengene ryger direkte ned i deres egne lommer," fortæller pressekoordinatoren. Nordsjællands Politi fik onsdag eftermiddag flere anmeldelser om de falske indsamlere, der forsøgte at tigge penge fra folk i Frederiksværk og Hillerød.

Ring til politiet

De udenlandske mænd, som politiet beskriver som østeuropæere eller rumænere, bar på et skilt med teksten "Støt Børn i Nød", men ingen af dem talte dansk, fortæller Henrik Suhr, der i samme åndedrag advarer mod falske guldsælgere, der tilsyneladende har taget hul på sæsonen.
Politiet fik i løbet af onsdagen et par anmeldelser fra opmærksomme borgere, der var blevet tilbudt at købe guldsmykker af rumænere i blandt andet Lyngby og Fredensborg.
"Men man skal holde sig fra dem og lade være med at købe noget af dem. De smykker, de sælger, er gult metal, og det har intet med guld at gøre," lyder advarslen fra Henrik Suhr, der dog ikke gør sig de store forhåbninger om, at lovens lange arm får fat i de udenlandske plattenslagere.
"Vores erfaring fra sidste år er, at de er meget svære at have med at gøre. De er ganske kort tid det samme sted, og de er som regel forsvundet, når vi kommer frem. Men vi vil meget gerne høre fra folk, der ser de falske indsamlere og sælgere," siger Henrik Suhr.

Publiceret 13 March 2009 10:00