Også i dag følger Stein BAggers kone, Anette Uttenthal, sin mands retssag fra første række. Da hun ankom til retten, ventede pressen.

Også i dag følger Stein BAggers kone, Anette Uttenthal, sin mands retssag fra første række. Da hun ankom til retten, ventede pressen.

Anklager:

Bagger skal have mindst otte år

Vicestatsadvokat Per Justesen krævede i dag mellem 8 og 12 års fængsel til Stein Bagger – men vil også give Bagger rabat for hans hjælp med opklaringen

Af
Jesper Lundh

Bedrageri for over 862.000.000 kroner. Formuetab for over 600.000.000 kroner. Og dokumentfalsk for 109.000.000 kroner. Det er de svimlende summer, Stein Bagger ulovligt har jongleret med – og det skal udløse mellem 8 og 12 års fængsel. Det mener Bagmandspolitiets anklager, vicestatsadvokat Per Justesen, som her til formiddag har procederet i Retten i Lyngby i sagen mod Stein Bagger.

"Lægger man de her tal sammen – og det kan man ikke på en almindelig lommeregner, for det prøvede jeg i aftes – handler det her om bedrageri og dokumentfalsk for 972 millioner kroner og formuetab for 735 millioner kroner. Den kriminalitet hører til i den alvorlige skuffe," sagde Per Justesen i retten.

Han argumenterede for, at Stein Baggers omfattende sag er gennemført af flere personer og at omfanget af gevinsten er så stor, at det må være særdeles skærpende omstændigheder – og derfor kan de udløse op til 12 års fængsel.

Alligevel endte Per Justesen - på trods af sin rolle som anklager - med at argumentere for en mildere straf.

"Jeg vil fremhæve Stein Baggers bistand – og hans bistand bør medføre en strafnedsættelse," sagde anklageren og henviste til fortilfælde, hvor en dømt har hjulpet med at opklare sager og som derfor har fået rabat.

Men der var alligevel grænser for gaveboden. Baggers forklaringer fra i går om at han var under stort pres, blev pure afvist. Ligesom oplysningerne om at bankerne stod i kø for at låne Bagger penge.

"Jeg vil ikke bestride at bankene har været endog særdeles letsindige. Og hvad så? Det sætter ikke hans gerninger i bedre lys. Bankerne har haft tillid til ham, men hvor kommer den tillid fra? Den har bankerne, fordi Stein Bagger har gjort alt for at skabe den med falske dokumenter og falske revisorerklæringer. Det svarer altså til et argument om at en let påklædt kvinde selv skulle være skyld i at blive voldtaget," sagde Per Justesen.

"Kort sagt har Stein Bagger planlagt og udført bedrageri af historiske dimensioner."

Udover straffen kræver anklageren at Stein Bagger skal hæfte for de 220 millioner kroner som man ikke kan finde andre steder.


null

Publiceret 11 June 2009 09:54