Denne Uzi-lignende maskinpistol skulle være blevet brugt til flere af røverierne i området

Denne Uzi-lignende maskinpistol skulle være blevet brugt til flere af røverierne i området

To unge varetægtsfængslet for røveri

To af de formodede gerningsmænd til den seneste bølge af røverier i Kokkedal, Nivå og Humlebæk er varetægtsfængslet i fire uger

Af
Tekst og foto: Mads Hussing

OPDATERET Nordsjællands politi anholdt torsdag formiddag to personer, der menes at have forbindelse til flere af røverierne i Kokkedal, Nivå og Humlebæk.
Fredag formiddag blev begge varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for henholdsvis fire og seks forhold.

Den ene formodede gerningsmand er sigtet for at at planlagt og udført et røveri 30. maj i 7-Eleven i Kokkedal. Han skulle sammen med en medgerningsmand have truet sig til at få udleveret 7.600 kroner.
Derudover er han sigtet for at være med til røveriet mod Fakta i Nivå Centeret 5. juni klokken 16.50.
De skulle have truet med både kniv og pistol og fik udleveret 7.800 kroner. Tredje forhold for den sigtede er fra Super Brugsen i Kokkedal hvor han sammen med en medgerningsmand fik udleveret et endnu ukendt beløb.
Det sidste anklagerne mente at sigtede var med til er røveriet 10. juni klokken 23.30 hvor de truede med en kniv i 7-Eleven i Kokkedal og fik udleveret 300 kroner.

Erkendte sig skyldig

Den anden formodede gerningsmand er derudover også sigtet for et røveri i Netto i Nivå Centeret 6. juni klokken 15.25.
Det skulle være udført med en endnu ukendt person, hvor de truede med kniv og en Uzi-lignende maskinpistol.
Det sjette og sidste forhold er fra 8. juni klokken 16.20 hvor han sammen med to andre - en 14 og en 16-årig - at røve Fakta i Humlebæk Centeret med en kniv og en Uzi-lignende maskinpistol.

De to erkendte sig skyldig i de fire forhold de skulle have udført sammen, mens den anden formodede gerningsmand nægter sig skyldig i de sidste to sigtelser.

De er begge varetægtsfængslet i fire uger.

null

Publiceret 12 June 2009 17:00