Varetægtsfænglet i fire uger

Af
Mads Hussing

En formodet gerningsmand til fire af røverierne i Kokkedal, Nivå og Humlebæk er blevet varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør fredag formiddag.
Den 16-årige blev anholdt torsdag formiddag klokken 11.55 i en koordineret aktion, hvor to andre også blev anholdt. Denne formodede gerningsmand er sigtet for at at planlagt og udført et røveri 30. maj i 7-Eleven i Kokkedal.
Han skulle sammen med en medgerningsmand have truet sig til at få udleveret 7.600 kroner. Derudover er han sigtet for at være med til røveriet mod Fakta i Nivå Centeret 5. juni klokken 16.50. De skulle have truet med både kniv og pistol og fik udleveret 7.800 kroner.
Tredje forhold for den sigtede er fra Super Brugsen i Kokkedal hvor han sammen med en medgerningsmand fik udleveret et endnu ukendt beløb. Det sidste anklagerne mente at sigtede var med til er røveriet 10. juni klokken 23.30 hvor de truede med en kniv i 7-Eleven i Kokkedal og fik udleveret 300 kroner.
Den 16-årige erkendte sig skyldig i de fire forhold, og derefter blev døren lukket for pressen. Anklageren ville have døren lukket af hensyn til sigtedes alder og af hensyn til efterforskningen.

Publiceret 12 June 2009 12:08