Samtlige af de børn fra Stavnsholtskolen, der torsdag var med i en bus, der blev påkørt af en varevogn, slap heldigt fra den voldsomme ulykke. Foto: Martin Warming

Samtlige af de børn fra Stavnsholtskolen, der torsdag var med i en bus, der blev påkørt af en varevogn, slap heldigt fra den voldsomme ulykke. Foto: Martin Warming

Skolebørn slap heldigt fra busulykke

De skolebørn fra Farum, der torsdag formiddag var passagerer i en bus, der blev påkørt af en varevogn, slap heldigt fra den voldsomme ulykke

Af
Martin Warming

Martin Warming

Den 8-årige dreng, der blev sendt på hospitalet efter en busulykke på Bistrupvej i Farum torsdag formiddag, slap formentlig fra ulykken uden alvorlige skader. Drengen var sammen med sin klasse, 2.b. fra Stavnsholtskolen i Farum, på vej på udflugt, da en varevogn, der holdt stille i vejkanten, pludselig svingede ud på vejen og ramte den bus, klassen sad i.

Den 8-årige dreng blev efter ulykken kørt til kontrol på hospitalet, fordi han klagede over smerter i nakken, men han blev udskrevet igen senere på dagen, oplyser skoleleder Berit Gibsholm.

"Han har formentlig fået forstrakt nogle muskler, men nu har lægerne bedt hans forældre holde øje med, om der opstår tegn på, om der skulle være tale om et piskesmæld. Men umiddelbart er han heldigvis sluppet fra ulykken med nogle forstrakte muskler," fortæller skolelederen.

Ruderne smadrede

Ifølge Berit Gibsholm var sammenstødet, der skete kort før klokken 10 torsdag formiddag, meget voldsomt.

"Varevognen holdt inde i vejkanten, og uden at orientere sig svingede han ud og ramte siden af bussen, så flere ruder smadrede og den røg over i modsatte vejbane," fortæller hun.

Trods chokket kunne alle børn gå hjem til Stavnsholtskolen efter ulykken. Her undersøgte sundhedsplejersken straks alle børnene og besluttede at få den 8-årige dreng tjekket en ekstra gang på hospitalet.

Stor ros til chaufføren

Ifølge Berit Gibsholm håndterede chaufføren på buslinje 500S ulykken meget professionelt.

"Det var jo også en stor forskrækkelse for ham, men han håndterede det rigtig professionelt. Det var flot, at han havde overskud til at tage sig af børnene og de andre passagerer i bussen," siger skolelederen.

Publiceret 19 June 2009 11:00