25-årig smadrede flaske i hovedet på kammerat

En ellers harmløs grill-aften løb af sporet, da en 25-årig og hans kammerat kom op at skændes.

Af
Af Birgitte Masson

"Det kræver voldsom kraft at påføre en sådan skade med en glasflaske", lød det bla. fra anklager Stig Fleischer, da en 25-årig mand fra Kyndby i fredags blev fremstillet ved retten i Hillerød. Den 25-årige var sigtet for den 15 marts at have skåret hans kammerat med en flaske flere steder i hovedet bla. på venstre kind, hvilket havde efterladt en 5fem til seks cm dyb og megt lang flænge, som efterfølgende krævede operation i fuld narkose på Herlev sygehus. Forud for det grove angreb havde de to kammerater festet sammen med flere andre unge fra kyndby. I retten fortalte den 25-årige sigtede, at hans kammerat tidligere havde stjålet hans dame.
Det havde medført, at de - når der var alkohol indblandet - godt kunne have uoverensstemmelser af forskellig karakter. Den 15 marts var de begge fulde. De var begyndt at svine hinanden til og gik derfor udenfor huset for at diskutere.
Ifølge den 25-årige forsøgte kammeraten at tage kvælertag på ham, men han fik revet sig løs og begav sig hjem til sig selv, hvor han bor, 50 meter længere nede ad vejen sammen med hans far og lillebror. Kammeraten fulgte efter ham hjem, hvilket gjorde den 25-årige sur. Hans far vågnede, og bedte kammeraten om at forlade huset.
Faren låste derefter alle dørene, men tilsyneladende havde han overset en, for ti minutter senere stod kammeraten igen inde i huset. Han begav sig op ad trappen til første sal, hvor den 25-årige sad i sofaen med sin lillebror.
I følge den 25-årige fik han tre knytnæveslag i ansigtet, og han huskede, hvordan han derefter tog en flaske som stod på sofabordet, og smadrede den op i hovedet på kammeraten. De to unge mænd trillede begge ned ad trappen. Faren kom endnu engang ud og skilte dem ad. Der var glasskår og blod overalt.
Kammeraten forklarede i retten, at han mærkede en varme brede sig i ansigtet, efter at flasken var blevet smadret på hans venstre kind.
En ambulance blev i hast tilkaldt, og på skadestuen på Frederikssund Hospital kan man konstatere, at den unge mand skal overføres til plastikkirurgisk afdeling på Herlev Sygehus, hvor han blev akut opereret i fuld narkose. Udover den lange og dybe flænge i venstre side af hovedet, hvor kindbenet var blottet, var der dybe sår i baghovedet og på halsen. Ligeledes viste det sig, at tyggemusklen var overskåret.

Den 25-åriges forsvarer gjorde i retten opmærksom på, at hvis ikke kammeraten havde fulgt efter den 25-årige og havde opsøgt ham på hans bopæl hos faren, så havde angrebet ikke fundet sted. Alligevel idømte dommeren den 25-årige tre måneders ubetinget fængsel for den meget grove vold, og på grund af udsigten til, at kammeraten vil få varrige men i ansigtet.
Han mente ikke, at der var grundlag for hel eller delvis betingelse af straffen. Efter et par minutter meddelte den 25-åriges forsvarer, at hans klient ønskede at få 14 dages betænkningstid på, hvorvidt han ville anke dommen.

Publiceret 23 June 2009 07:00