Nordsjællandsk kvinde død efter overfald

Politiet i Nordsjælland står muligvis med en drabssag efter et overfald i Ålsgårde forrige søndag

Af
Jesper Lundh

Et røverisk overfald forrige søndag i Ålsgårde i Nordsjælland på 60-årige Mona Egebjerg kan udvikle sig til en drabssag.
Mona Egebjerg døde onsdag i sit hjem i Ålsgårde. Nu skal en obduktion afsløre, om hun døde på grund af overfaldet. Hendes søn, Peter Egebjerg, ser en klar sammenhæng. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
"Min mor var sund og rask og fejlede absolut intet før overfaldet, så det er meget mærkeligt, at hun pludselig er død," siger Peter Egebjerg.
Han støtter sig til det faktum, at hans mor mandag i denne uge blev røntgenfotograferet efter indstilling fra sin egen læge, fordi hun klagede over smerter. Billederne viser, at hun havde tre brækkede ryghvirvler og fire brækkede ribben.
"Søndag aften efter overfaldet kørte jeg hende selv på skadestuen i Helsingør, men her fik vi at vide, at der var en ventetid på seks timer, selv om hun stod der og blødte over det hele og havde flækket øjenbryn, og da hun hellere selv ville hjem, så endte vi med det. Mandag morgen kørte min far hende så på skadestuen, hvor behandlingen i øvrigt var fin, men der blev altså hverken udført en scanning eller taget røntgenbilleder, og det forstår vi faktisk ikke," siger Peter Egebjerg.
I første omgang ønsker familien at få klarhed over hele forløbet, og viser der sig en sammenhæng mellem overfaldet og dødsfaldet, så overvejer Peter Egebjerg en sag i Patientklagenævnet.
"Som vi ser det, så er der noget, der tyder på, at hun døde af en blødning i hjernen. Hun blev både slået og sparket ved overfaldet," siger Peter Egebjerg, som også ønsker overfaldsmændene forfulgt.
Nordsjællands Politi afventede i går resultatet af ligsynet over Mona Egebjerg og den obduktion, der formentlig følger i dag eller på mandag.

Publiceret 26 June 2009 10:03