(Arkivfoto).

(Arkivfoto).

Faren sigtet for datters død:

Bilen blev op til 60 grader

Faren til den ét-årige pige, der glemte at aflevere sin datter og i stedet efterlod hende i en glohed bil, er nu sigtet for uagtsomt manddrab

Af
Jesper Lundh

Den ét-årige pige, der i går omkom i Lyngby efter at hendes far havde glemt af aflevere hende hos dagplejeren, måtte igennem flere uudholdelige timer i den glohed bil, inden hun udåndede.
Børnelæge Vibeke Manniche vurderer overfor ekstrabladet.dk, at barnet formentlig er død efter et par timer, og temperaturen kan derfor let have været omkring 60 grader inde i bilen.
"Det er helt klart en sikker dødsdom for et lille barn at blive efterladt alene i en låst bil uden luft og noget at drikke. Og især når vejret er ekstremt varmt," siger Vibeke Manniche til Ekstra Bladet.
Tidligere forskning har vist, at temperaturen i en bil kan stige fra 20 til 50 grader i løbet af blot en time. En kropstemperatur på 41,7 grader kan være dødelig.
Ulykken i Lyngby får man tidligst klarhed over, når politiet i dag rekonstruerer forløbet. Men faren er ifølge politiet allerede nu sigtet for uagtsomt manddrab.
Efter afhøringen af faren på Helsingør Politigård i aftes, blev både moren og faren kørt til Rigshospitalets Traumecenter, hvor de har fået psykologhjælp.
Faren glemte angiveligt at aflevere pigen hos dagplejeren på vej til arbejde. Den fatale fejl blev først opdaget, da moren ud på eftermiddagen ville hente datteren. Da pigen ikke var hos dagplejeren, ringede moren til faren - som først i det sekund blev klar over, at han havde glemt pigen i bilen. Men da var det for sent, og trods genoplivningsforsøg fra de tilkaldte reddere, stod pigens liv ikke til at redde.

Publiceret 26 June 2009 10:59