Avis kærer navneforbud på narkosigtet erhvervskvinde

Ekstra Bladet kærer navneforbud i sagen om jetset-kvinden, som er narkosigtet. Det er besynderligt gammeldags, udtaler chefredaktør Bent Falbert

Af
Af Eva Catter

Da byretsdommer Birgitte Hersbøll midt på eftermiddagen i går nedlagde forbud mod at nævne navnet på den narkosigtede jetset-kvinde, var beslutningen tæt på det farceagtige, mener Ekstra Bladet.

Avisen havde nemlig i lighed med resten af pressen en halv time tidligere bragt nyheden om den sensationelle anholdelse og afsløret navnet på den 40-årige erhvervskvinde fra Nordsjælland. Kvindens navn var altså ude og den påstået krænkelse for længst en kendsgerning, da dommeren valgte at lade den sigtede beskytte med et navneforbud.

Selv om Ekstra Bladet protesterede efter de regler, som giver medierne ret til at protestere imod indskrænkninger i den offentlige retspleje, mente retten, at den narkosigtede ville blive unødigt krænket, hvis hendes navn kom ud. Efter rettens kendelse pillede alle nyheds-sites kvindens navn ud af deres reportager herunder lokalavisen.dk.

"Det virker besynderligt gammeldags at nedlægge navneforbud, når navnet allerede er blevet læst af titusinder af mennesker på adskillige hjemmesider. Kendelsen bliver nu kæret til landsretten i håb om, at domstolenes vurderinger rykker frem til vor tid," siger ansvarshavende chefredaktør Bent Falbert, Ekstra Bladet.

eva.catter@lokalavisen.dk

null

Publiceret 01 August 2009 12:15