Prøvede at presse politiet af kørebanen

Vanvidskørsel kaster et hav af sigtelser af sig

Af
Af Martin Hansen

To betjente fra Østjyllands Politi fik brug for alle køretalenterne, da de natten til lørdag kørte om kap med en 35-årig mand, som for alt i verden ikke ville standses.
Biljagten, som skulle vise sig at blive lige til en Hollywood-film, begyndte klokken 03.22 på Nørrebrogade, hvor Østjyllands Politi blinkede en Mitsubishi ind til et rutinetjek.
Det var føreren af bilen ikke interesseret i, og han gassede hurtigt op og, og så var jagten i gang.
Bilisten prøvede flere gange at presse politibilen af banen. Andre gange bremsede han hårdt op, for at få politibilen til at køre op bagi Mitsubishi´en. Ingen af delene lykkedes. Til gengæld måtte fodgængere springe for livet flere gange, før biljagten endelig endte på Rosenvangs Allé.
Men føreren låste døren og nægtede at komme ud, så de to betjente måtte knuse sideruden og sende en sky peberspray ind til fartbøllen.
Endelig fik den 35-årige mand fra Århus Nord nok, og den gamle kending af politiet væltede ud af bilen og blev anholdt.
Politiet vurderede, at han var påvirket af alkohol eller stoffer, så han fik taget en blodprøve, før han blev smidt i detentionen.
Køreturen kan vise sig, at blive særdeles dyr for den 35-årige. Han kan se frem til et hav af sigtelser efter at have opfattet Århus som en formel 1-bane.
"Sammen med vores jurister overvejer vi, hvad vi præcis vil sigte ham for, men han jo overtrådt en masse færdselsregler. Desuden har han formentlig kørt i påvirket tilstand. Derudover kan vi måske sigte ham for at bringe andres liv i fare, og vi kan sigte ham for en eller flere af paragrafferne for vold mod tjenestemand i funktion, fordi han prøvede at køre patruljebilen af vejen," siger vagthavende hos Østjyllands Politi.

Publiceret 03 October 2009 11:15