Web-tv:

Politiet vil forbedre telefonservicen

Nyt servicecenter skal være med til at forbedre servicen, når man ringer til politiet

Af
Martin Warming

Martin Warming

Nu slår Nordsjællands Politi et stort slag for at forbedre servicen over for borgerne. Et nyt såkaldt servicecenter, der er placeret på politigården i Hillerød, har set dagens lys, og med det håber Nordsjællands Politi at kunne forbedre telefonservicen over for borgerne markant.

Tidligere kunne man ringe på et lokalt nummer til de enkelte politistationer, men uanset hvilket af de gamle lokale numre, man taster ind på sin telefon, ryger opkaldet videre til det nye servicecenter, der også besvarer opkaldene til politiets nye fælles nummer 1-1-4.

Klik her og se indslag fra politiets nye servicecenter

Formålet med det nye center er at sikre, at borgerne hurtigt får den hjælp eller vejledning, som de har brug for, når de ringer til politiet, fortæller servicechef Anders Schütt fra Nordsjællands Politi.

"Vi har ansat 20 nye administrative medarbejdere, som kigger på politiet med helt nye øjne, og de kan være med til at sætte ekstra fokus på den service, vi ønsker at yde over for borgerne. Udgangspunktet er, at man skal vente så kort tid som muligt, når man ringer til politiet, og det her et stort skridt i den rigtige retning," siger Anders Schütt.

Få klager

Noget tyder da også på, at det nye servicecenter bliver en succes. Centeret blev taget i brug den 5. august, og indtil videre har medarbejderne taget sig af cirka 35.000 opkald. På samme tid har Anders Schütt kun modtaget en håndfuld klager fra utilfredse borgere, der eksempelvis synes, at ventetiden har været for lang.

"Vi er sikre på, at borgerne kan mærke det i form af kortere ventetider, og der er ingen, der længere kommer til at ringe forgæves til politiet. Vi tager telefonen, hver gang man ringer, og hver eneste gang vil man blive mødt af en venlig medarbejder, som servicerer en så godt som overhovedet muligt," siger servicechefen.

Klik her og se indslag fra politiets nye servicecenter

I servicecenteret er der sat store skærme op, hvor medarbejderne blandt andet kan følge med i, hvor mange opkald, der står i kø. Foto: Martin Warming

I servicecenteret er der sat store skærme op, hvor medarbejderne blandt andet kan følge med i, hvor mange opkald, der står i kø. Foto: Martin Warming

Ny teknologi

Det nye servicecenter bliver understøttet af et helt nyt telefonsystem, der blandt andet registrerer, hvor mange, der ringer, og hvor længe de må vente på, at servicecenteret besvarer opkaldet.

"Med det nye telefonsystem kan vi helt præcist følge behovet, og på den måde kan vi bemande servicecenteret med det antal medarbejdere, der er behov for på de forskellige tidspunkter af ugen og døgnet," siger Anders Schütt.

Klik her og se indslag fra politiets nye servicecenter

Det nye telefonsystem indeholder også et såkaldt 'voice-response-system', der gør det muligt at taste sig videre til den afdeling eller medarbejder, man ønsker at tale med.

Det nye servicecenter har intet med alarmcentralen at gøre, og man skal stadig ringe 1-1-2, hvis man har akut behov for politiets hjælp.

Publiceret 09 October 2009 09:00