Unge biltyve totalsmadrede bil på Hillerødmotorvejen

To unge fyre var tidligt fredag morgen involveret i en alvorlig soloulykke på Hillerød Motorvejens forlængelse. Bilen var stjålet

Af
Iben Mathilde Forstholm

To unge fyre fra Valby kørte så stærkt, at de klokken 04.10 fredag morgen røg ind i autoværnet og forulykkede i et krat med træer og buske på Hillerød Motorvejen.
De to drenge, der er henholdsvis 16 og 18 år, havde stjålet en bil og kørte formentlig med alt for høj hastighed, da den 16-årige mistede herredømmet over bilen på Hillerød Motorvejens forlængelse, hvor Istedrødvejen går hen over motorvejen. De to unge fyre røg ind i autoværnet, og kurrede derefter 150 meter, inden de passerede en grøft og pløjede ind i et krat højere oppe.
Ifølge politikommissær Michael Vollmer fra Nordsjællands Politi i Hillerød sad den 16-årige fastklemt i bilen og var ikke ikke ved bevidthed, da hjælpen nåede frem. Han blev kørt på Rigshospitalets Traumecenter, og det er endnu uvist, hvor slemt han er tilredt. Den 18-årige slap heldigere fra ulykken, han blev kørt til Hillerød Sygehus.

Forsvundet

Den 18-årige var selv i stand til at ringe 112, men da han troede, at de var kørt galt langt sydligere mellem Lynge og Lyngby, så gik der mellem 20-25 minutter, før hjælpen kom frem.
Ifølge Michael Vollmer forsøgte politiet at finde frem til ulykken ved at spore sig frem via den telefonmast, som man kunne se, den 18-årige havde ringet fra. Samtidig kontaktede man Vejdirektoratet for at høre om, det havde set noget på dets overvågningskameraer. Men først da politiet fik et opkald fra en forbipasserende, lykkedes det at finde frem til ulykken.
Nedkørslen til Hillerød Motorvejen i nordlig retning fra Isterødvejen blev her til formiddag afspærret, da politiets teknikere undersøgte ulykkesstedet. Her blev det blandt andet forsøgt fastlagt, hvor høj fart de unge fyre havde, da det gik galt. De unge fyre bliver i forbindelse med ulykken også undersøgt for, om de har taget stoffer eller har drukket.

Publiceret 16 October 2009 11:00