Mor kom hjem mens børn indebrændte

Af
Af Jacob Nielsen

Den 27-årige mor til de to små børn, som lørdag aften mistede livet ved en brand i Nivå, kom helt tilfældigt hjem, alt imens røg og ild stod ud af hendes lejlighed.

Børnene blev passet i hjemmet af deres 56-årige mormor, som natten igennem har ligget i trykkammer på Rigshospitalet for at behandle den voldsomme røgforgiftning, hun pådrog sig ved branden.

Da meldingen kom om, at der opholdt sig tre personer i lejligheden, gik røgdykkerne med det samme ind i den brændende bygning, tidligere end de normalt ville have gjort, men branden var så voldsom, at de to børn ikke stod til at redde.

På grund af de svære brandskader er det stadigvæk uvist, hvad der har foresaget branden, men Kriminalteknisk Center Nordsjælland er nu gået igang med tekniske undersøgelser.

Hjemmeværnspolitiet vogter lejlighederne

Mens branden rasede, blev samtlige beboere i opgangen evakueret ud på gaden af frygt for flammerne. De er nu alle 19 genhuset på Motel Norden på Kongevejen i Kvistgård, og for at undgå indbrud, nu hvor hele opgangen tydeligvis er forladt, bevogtes den nu af Hjemmeværnspolitiet.

Publiceret 27 December 2009 11:52