Mange viste deres støtte ved mindearrangementet tirsdag. Foto: Peter Dahlerup

Mange viste deres støtte ved mindearrangementet tirsdag. Foto: Peter Dahlerup

Børn fra Nivå-brand skal obduceres

Undersøgelserne efter branden i Nivåhøj lørdag fortsætter

Af
Pernille Kristensen

Politiets teknikere fortsætter undersøgelserne af, hvordan branden i Nivåhøj 61, der kostede to børn på to og fire år livet sidste weekend, opstod.
Den mormor, der passede de små børn, da branden opstod, er nu blevet vækket fra det kunstige koma, hun blev lagt i som følge af de røgskader, hun pådrog sig ved branden. Men en afhøring af hende har ikke kunnet klarlægge, hvad der forårsagede branden. Mormoren har forklaret, at hun lagde to-årige Cecilia og fire-årige Dennis til at sove ved 19-tiden, og omkring en halv time senere gik hun selv i seng. Hun vågnede først, da hele lejligheden var omspændt af røg og flammer, men hun besvimede, inden hun kunne redde de to børn ud, har hun forklaret til politiet.

Samler penge ind

Derfor ser politiet sig nu nødsaget til også at obducere de to børn, der på tragisk vis ikke stod til at redde efter branden. Håbet er, at det kan bibringe nye oplysninger i brandefterforskningen. Begravelsen af børnene er derfor også blevet udskudt.
Imens fortsætter pengene med at rulle ind fra hele landet på den konto, som er blevet oprettet til støtte for børnenes mor, Anja Ulvedal Jensen, der mistede alt i branden. Ved nytårstid rundede indsamlingen 100.000 kroner, ligesom antallet af medlemmer på Facebook-gruppen til moralsk støtte for familien også vokser og nu er over 43.000 medlemmer.

null

Publiceret 01 January 2010 18:05