Arkivfoto

Arkivfoto

HIV-smittet mand bed togrevisorer

To togrevisorer blev onsdag eftermiddag bidt i fingrene af en HIV-smittet mand fra Birkerød

Af
Martin Warming

Martin Warming

En 21-årig mand fra Birkerød, der påstår, at han er smittet med HIV, blev onsdag eftermiddag så vred over, at han skulle vise billet i et S-tog, at han bed to togrevisorer. Epsioden udspillede sig på Birkerød Station, da en af togrevisorerne henvendte sig til den 21-årige mand for at kontrollere, om han havde en gyldig billet.

Det ophidsede den unge mand i en sådan grad, at han gik til angreb på de to togrevisorer og bed dem i fingrene, oplyser vicepolitikommissær Gert Have fra Nordsjællands Politi.

"Det er selvfølgelig en alvorlig sag, men det er ikke nok til at få ham varetægtsfængslet. Han bliver løsladt i løbet af dagen (torsdag, red.), men han bliver selvfølgelig sigtet for vold mod tjenestemænd i funktion og efter straffelovens paragraf 252, der handler om at volde nærliggende fare for andres liv og førlighed på hensynsløs måde," siger Gert Have.

Politiet han endnu ikke fået bekræftet, om den 21-årig mand fra Birkerød er smittet med HIV.

Må vente på svar

Der går nu op mod seks uger, før de to togrevisorer kan få svar på, om de er blevet smittet med den alvorlige sygdom, men en ekspert vurderer risikoen til at være meget lille.

"Han skal have gnavet så meget i deres fingre, at der er kommet åbne sår, og samtidig skal han selv havde haft blod i munden. Spyt smitter nemlig ikke. Så jeg vurderer risikoen for, at de er blevet smittet til at være meget lille," fortæller pressechef Ida Brix fra AIDS-fondet.

På grund af bedre medicin er der mange, der ikke længere betegner HIV som en dødelig sygdom, og eksperter vurderer, at en HIV-smittet person kan leve op mod 40 år.

Publiceret 07 January 2010 12:00