En fejl hos Københavns Brandvæsen betød, at Rudersdal Hørsholm Brandvæsen blev sendt til den forkerte adresse nytårsaften. Arkivfoto

En fejl hos Københavns Brandvæsen betød, at Rudersdal Hørsholm Brandvæsen blev sendt til den forkerte adresse nytårsaften. Arkivfoto

Systemfejl sendte brandbiler til forkert adresse

Københavns Brandvæsen er kede af teknisk fejl, der sendte brandbiler til Holte i stedet for Birkerød nytårsaften

Af
Pernille Kristensen

En fejl i en database hos Københavns Brandvæsen var årsag til, at der gik kuk i adresserne, da der nytårsaften indløb en melding om brand i Rudersdal. Det fortæller Frederiksborg Amts Avis.
Branden fandt sted i et hus på Carl Ploughs Vej i Birkerød, men på grund af en registreringsfejl af vejnavnene i det tekniske system fik Københavns Brandvæsen besked af systemet om at sende brandbilerne fra Rudersdal/Hørsholm Brandvæsens station i Nærum Carlsvej i Holte.
Det skete, selv om alarmcentralen hos Nordsjællands Politi i Hillerød havde videregivet den korrekte adresse i Birkerød.
Episoden giver anledning til selvransagelse hos Københavns Brandvæsen, der beklager fejlen meget.
"Det får alle nakkehårene til at rejse sig, når sådan noget sker. Derfor skal vi nu ikke bare kontrollere vejnummer, men også postnummer og kommunenummer, ellers får vi en advarsel. Vi må hellere bruge 30 sekunder mere og så få brandvæsnet af sted til den rigtige adresse," siger vagtcentralchef Kim Jacobsen til Frederiksborg Amts Avis.

Publiceret 09 January 2010 15:30