Modelfoto.

Modelfoto.

Kørte seks-årig ihjel - slipper med en måned i fængsel

Højesteret ændrer dommen over en bilist, der kørte en seks-årig dreng ihjel, fra otte til en måned

En 26-årig mand har fået sin straf nedsat fra otte til kun en måneds fængsel efter en trafikulykke i Værløse, hvor en seks-årig dreng blev kørt ned.

Det er Højesteret, der har sat straffen ned til 30 dages fængsel, mens Østre Landsret så helt anderledes på kørslen og tidligere straffede ham med otte måneders fængsel, skriver Ritzau.

Ulykken skete i 2007, hvor den 26-årige mand kørte med cirka 85 kilometer i timen ad Skovlinien i Værløse, hvor den højst tilladte hastighed er 50 kilometer i timen. På grund af en uhensigtsmæssig manøvre skred bilen mod venstre og ramte her drengen på cykelstien. Inden bilen skred ud, havde manden fået øje på både drengen og hans mor.

Men den opførsel er "kun" en tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden, siger Højesteret. Der er ikke beviser for, at den 26-årige bevidst satte sig ud over hensynet til andres sikkerhed på en måde, som rimer med straffelovens ord om særlig hensynsløs kørsel.

I Retten i Lyngby blev den 26-årige mand først straffet med tre måneders fængsel, og derefter satte landsretten altså straffen op til otte måneder.

Højesteret slår fast, at særlig hensynsløs kørsel er for eksempel chikanekørsel, hasarderet kørsel, grove former for kapkørsel eller tilfælde, hvor en bilist kører alt for stærkt og ignorerer vejkryds og fodgængere.

Publiceret 13 January 2010 14:58