Arkivfoto: Colourbox

Arkivfoto: Colourbox

Vejret holder tyvene hjemme

Indbrudstyvene holde sig hjemme, når sneen daler

Af
Martin Warming

Martin Warming

Det er ikke specielt morsomt at luske rundt i baghaver i nattens mulm og mørke, mens termometeret er i frit fald, og sneen vælter ned. Og så efterlader man i øvrigt også en hel del spor i det snedækkede landskab.

Det blev da også kun til ét enkelt indbrud i løbet af weekenden i Furesø, Rudersdal og Lyngby-Taarbæk kommuner. Det oplyser vicepolitikommissær Carl Kakov fra Lyngby Lokalpoliti, der dækker de tre kommuner. Weekendens døgnrapporter gælder for de tre døgn fra fredag morgen klokken syv til mandag morgen klokken syv.

Og Carl Kakov er ikke i tvivl om, at det dårlige vintervejr har haft en positiv indflydelse på antallet af indbrud, mener Carl Kakov.

"Det har ikke været gunstigt vejr for indbrudstyvene, men vi håber da også, at vores massive indsats har været med til at lægge en dæmper på indbrudstyvenes udskejelser," siger Kakov, der samtidig roser opmærksomme borgere for at ringe til politiet, når de ser noget mistænkeligt.

Weekendens ene indbrud blev begået fredag mellem klokken otte og 16 i en lejlighed på Lyngbygårdsvej i Lyngby. Her blev en hoveddør brækket op med et koben, og tyven stak af med et kamera og smykker, oplyser Carl Kakov.

Publiceret 01 February 2010 10:00