White Pride tilhængere slog til:

17-årig indlagt med kæbebrud og blødninger i hjernen

Lørdagens antifascistiske demonstration ”Good Night White Pride” mod den højreorienterede hooligangruppe White Pride fik lørdag aften et blodigt punktum

Af
Af Grethe Bo Madsen

En gruppe på omkring 30 personer fra det højreorienterede miljø overfaldt kl. 21.25 i Graven i Århus C en mindre gruppe venstreorienterede mænd, der havde deltaget i demonstrationen "Good Night White Pride".
En 17-årig ung mand fik en hård medfart og er efterfølgende blevet indlagt med kæbebensbrud og indre blødninger i hovedet, men er udenfor livsfare. En 26-årig slap med hårde knubs og kunne tage hjem efter behandling på skadestuen.
Da politiet ankom til Graven flygtede overfaldsmændene mod Kystvejen, men det lykkedes at anholde 21 af dem. Tre af de anholdte på henholdsvis 29, 24 og 22 år sigtes for overtrædelse af Straffelovens paragraf 245 om kvalificeret vold mod den 17-årige, og for vold og røveri mod den 16-årige.
Den 29-årige anholdte sigtes yderligere for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Ingen af de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør, da politi og anklagemyndigheden i Århus har vurderet, at de indtil videre ikke med tilstrækkelig sikkerhed kan føre bevis for, at de anholdte er gerningsmændene til de voldsomme overfald og røveriet

Publiceret 07 February 2010 12:00