Fire kroner var årsagen til at et par unge mænd overfaldt en taxachauffør i Nivå.

Fire kroner var årsagen til at et par unge mænd overfaldt en taxachauffør i Nivå.

Teenagere gennemtævede taxachauffør for fire kroner

Sparkede og slog chaufføren i hovedet efter skænderi om betaling

Af
Jesper Lundh

Sølle fire kroner var årsagen til at to nordsjællandske teenagere begik et groft overfald på en taxachauffør - og at de nu er blevet idømt fængsel.
De to unge mænd på 18 og 19 år havde den 1. december drukket tæt på værtshuset Åkanden i Kokkedal, og da bodegaen lukkede klokken 23, ringede de efter en taxa, som skulle køre dem til Nivå Station.
Fire kroner
Da de nåede frem til Nivå, stod taxametret på 154 kroner - men de to unge mænd betalte kun 150 kroner og steg ud af bilen. Chaufføren krævede at få de sidste fire kroner, men i stedet fik han en knytnæve i hovedet ind gennem sideruden, forklarede han i retten.
De to passagerer lovede nu at give ham pengene, hvis han kom ud af bilen, men da han steg ud, blev han overfaldet bagfra af den 18-årige. Mens den 18-årige tvang taxachaufføren ned på jorden, kom den 19-årige løbende og sparkede ham flere gange i hovedet og på kroppen, så chaufføren fik blodansamling i højre tinding, et mærke i baghovedet og stærke smerter i ryggen og ribbenene.
Da chaufføren kom fri, sprang han ind i bilen og låste dørene, men inden han nåede at køre væk, sparkede mindst én af overfaldsmændene så hårdt på taxaens dør, at der kom buler. Kort efter ringede taxachaufføren 112.
Rødt mærke
Inden politiet nåede frem blev de to drenge hentet af den enes mor, som ganske uvidende om overfaldet kørte dem hjem. Da hun dagen efter så et rødt mærke i panden på sin søn, fik hun forklaret, at chaufføren med vilje havde kørt videre, selvom teenagerne i forvejen havde sagt, at de kun havde 150 kroner.
Ifølge drengenes forklaring - som de gentog i retten - blev chaufføren voldelig, fordi han ikke kunne få alle pengene, og derfor måtte de slås for at komme fri.
Den forklaring troede retten imidlertid ikke på.
Den 18-årige blev for kun tre måneder siden idømt 50 dages betinget fængsel for vold samt dømt til at gennemgå et kursus i at styre sit temperament, et såkaldt Anger Management-kursus. Efter overfaldet på taxachaufføren lyder den samlede straf nu på tre måneders betinget fængsel plus 80 timers samfundstjeneste.
Den 19-årige makker blev så sent som i februar idømt halvandet års fængsel for blandt andet røveri. Nu får han 30 dage ekstra bag tremmer.

Publiceret 25 March 2010 18:34