Arkivfoto: Birgitte Masson

Arkivfoto: Birgitte Masson

Hel by overmalet med spraymaling

To drenge gik i weekenden amok med sprayflasker i Helsingør

Af
Martin Warming

Martin Warming

Borgene i Helsingør vågnede mandag morgen op til en midtby, der i løbet af natten var blevet udsat for groft graffiti-hærværk. Det var to 17-årige drenge, der i weekenden gik amok med spray-flasker og skrev Tol og Tols på alt fra skraldespande til husfacader, oplyser P4 København .
Mindst 50 ejendomme er blevet sprayet til - blandt andet hos slagtermester Ole Jensen, der frygter at nattens spraymaling kun er begyndelsen på en farverig periode:
"Vi risikerer, at der kommer flere tags, for det spreder sig jo som ringe i vandet. Når der først er sat ét tag, kommer der en anden, der også skal markere sig, og så kommer den tredje og den fjerde. Når vi endelig får det ordnet og der igen er en pæn hvid facade, så har de jo fået et nyt tegnebræt," siger slagtermesteren.
Nordsjællands Politi har allerede fundet frem til nattens syndere. De to 17-årige drenge kan se frem til klækkelige bøder og erstatningskrav.
I første omgang havde en person forsøgt at stoppe hærværket, men han opgav, da drengene truede ham. I stedet fulgte han efter dem og tilkaldte politiet, der greb dem med maling på hænderne, oplyser P4 København .

Publiceret 12 April 2010 08:58