Anholdt i sommerhus efter bankrøverier i Slangerup og Holte

21-årig Mirza Karjasevic, der mistænkes for at være den sidste af i alt tre mænd, der den 15. april slap ved med i omegnen af 50.000 kr. ved et bankrøveri i Slangerup, er nu anholt.

Af
Af Mette B. Sørensen

Nordsjællands Politi har siden bankrøveriet i Danske Bank i Slangerup i midten af april været bekendt med identiteten på den tredje og sidste røver, det ikke lykkedes politiet at fange samme dag som røveriet fandt sted.
Og onsdag eftermiddag blev den 21-årige Mirza Karjasevic efter flere dages gennemsøgning af et sommerhusområde i Lille Kregme i Frederiksværk så endelig anholdt.
Vicepolitikommissær ved Nordsjællands Politi Carsten Spliid oplyser, at politiet mødte op med "mange patruljevogne" ved det sommmerhus på Præstevænget, hvor Mirza Karjasevic befandt sig, og at politiet kunne anholde ham kl. 13.55. Samtidig blev den formodede bankrøvers søster og ekskæreste anholdt andre steder i landet, da man formoder, at de har været med til at bruge af udbyttet fra både Slangerup-banrøveriet og et andet bankrøveri. For mens politiet har søgt efter Mirza Karjasevic, har den 21-årige mand ikke ligget på den lade side.
Tirsdag røvede han således ifølge politiets mistanke endnu en bank i Holte, hvor han slap afsted med omkring 85.000 kr.
Ind til videre er det lykkedes politiet af finde frem til "nogle" af pengene, fortæller Carsten Spliid, der oplyser at det blandt andet var på baggrund af gode tip fra borgere, at politiet onsdag kunne finde frem til Mirza Karjasevics tilholdssted og anholde ham.
Den 21-årige mand, der betegnes som særdeles godt kendt af politiet, og som tidligere er dømt for blandt andet berigelseskriminalitet, fremstilles i grundlovsforhør torsdag eftermiddag.

Publiceret 29 April 2010 03:00