Coton De Tulear - også kaldet bomuldshund.

Coton De Tulear - også kaldet bomuldshund.

Tyv stak af med 6 små hundehvalpe

Seks kun 12 dage gamle hundehvalpe af racen Coton De Tulear er blevet stjålet ved et indbrud i en villa

Af
Kim Belmark

Kim Belmark

Seks kun 12 dage gamle hundehvalpe af racen Coton De Tulear - også kaldet bomuldshund - er blevet stjålet ved et indbrud i en villa. De små hvide uldtotter blev fjernet fra en hundekasse, hvori også hvalpenes mor befandt sig.

En fortvivlet hundeejer på Sandbyhavevej, Hørve, Odsherred, anmeldte tyveriet i går klokken 16.31 til Midt- og Vestsjællands Politi.

En dør til villaen blev brudt op i tiden fra onsdag klokken 07.00 til klokken 16.31, og i dette tidsrum blev de små hundehvalpe stjålet.

Politiet vil gerne tale med vidner, der har set mistænkelige personer i perioden ved ejendommen, som ligger ene for enden af en 100 meter lang grusvej. Også andre, som har oplysninger i sagen, der kan medvirke til, at hvalpene kommer tilbage til deres mor, bedes henvende sig til politiet. Ring 114.

Coton de Tulear

Coton de Tulear er en lille hund, som har været meget populær, siden den kom til Danmark i 1990. Racen blev officielt anerkendt i 1971. Det er en allergivenlig hund, da den ikke har underuld. Derfor danner den ikke skæl, som ofte er årsagen til en allergisk reaktion. Coton'en er en sjov og venlig familiehund, hvis popularitet er stigende i Danmark. Derfor er den også en forholdsvis kostbar. Coton de Tulear er en "talende" hund, den udtrykker sig med en stor variation af lyde. Det er også en adræt race, der er fantastisk til cirkuskunster og agility. I Danmark og Europa er racen oftest helt hvid. I USA ses racen ofte med hvid pels med grå eller brune pletter.

Publiceret 29 April 2010 10:35