Arkivfoto

Arkivfoto

Pædagog frikendt for mistanke i sexmisbrugs-sag af 3-årig

Mandlig pædagog bliver ikke sigtet i sag om mistanke om sex-misbrug af tre-årig

Af
Af Christina S. Johansen

Børn og Unge i Århus Kommune politianmeldte tirsdag 4. maj en medarbejder i den selvejende institution Langenæsen på baggrund af mistanke om en seksuel krænkelse af et tre-årigt barn. Medarbejderen blev fritaget for tjeneste, mens Østjyllands Politi efterforskede sagen.
Efterforskningen er nu slut, og Østjyllands Politi meddelte i går, at man ikke rejser sigtelse mod den mandlig pædagogmedhjælper. Han er altså frikendt for mistanke.
Beslutningen er truffet på baggrund af politiets efterforskning af sagen, herunder en videoafhøring af barnet samt afhøring af pædagogmedhjælperen.
Forældre og medarbejdere i institutionen er orienteret om politiets beslutning.

"Forældre har handlet korrekt"

Anmeldelsen af medarbejderen skyldtes en henvendelse fra et forældrepar til et barn på tre et halvt år. Barnet har givet en så konkret beskrivelse af den pågældende medarbejders adfærd, at det har givet anledning til mistanke om, at der er foregået en seksuel krænkelse af barnet.
"Det er vigtigt at understrege, at vi tager alle henvendelser om mistanke om overgreb meget alvorligt. Forældre skal trygt kunne sende deres børn i århusianske dagtilbud. Derfor har forældrene i denne sag handlet helt rigtigt og kontaktet institutionens leder med deres mistanke, så den kunne blive undersøgt," siger Børn- og Ungechef Ole Kiil Jacobsen.
Børn og Unge er i dialog med lederen og pædagogmedhjælperen om medhjælperens arbejdsmæssige fremtid.
"Han har bestemt mulighed for at få arbejde igen, da der i hans papirer ikke kommer til at stå noget om sagen," fortæller Ole Kiil Jacobsen.
Samtidig vil Børn og Unge i den kommende tid være i tæt dialog med institutionens ledelse om eventuel behov for yderligere bistand.

Publiceret 12 May 2010 09:00