Joon Young Holsner har været væk siden 15. oktober. I fredags blev han fundet i Nivå Havn.

Joon Young Holsner har været væk siden 15. oktober. I fredags blev han fundet i Nivå Havn.

Joon Young Holsner fundet død i Nivå Havn

Det lig, der blev fundet i Nivå Havn i fredags, er identificeret som den 19-årige Joon Young Holsner, der forsvandt i oktober sidste år

Af
Af Jesper Lundh

Det var liget af den 19-årige Joon Young Holsner, der fredag eftermiddag blev fundet i Nivå Havn. Den unge Københavner fra Østerbro har været forsvundet siden den 15. oktober sidste år, og siden har familien forgæves ledt efter ham - indtil i fredags.
"Det er ikke til at forstå, selvom håbet dog var ved at forsvinde efter 9 måneders uvished. Håber du har det bedre hvor du er nu, at englene synger for dig, og tager sig af dig, skriver Bojana Planjanin, en af de 12.000 venner på facebook-gruppen 'Hvor er Joon'.
Her takker Joons bror, Kim Yun Holsner, for den opbakning, familien har oplevet gennem de mange måneders uvished.
"Min familie og jeg vil gerne sige tak for al den opbakning, støtte og aktive handlinger. Det har været en kæmpe hjælp, takker," skriver han ifølge Ekstra Bladet .
Morten Riisager Pedersen, Nordsjællands politi, oplyser, at liget er identificeret og de pårørende underrettet. Men politiet vil ikke offentliggøre identiteten på liget, før der har været afholdt ligsyn og obduktion.
"Men ud fra de oplysninger vi har, er de pårørende blevet underrettet om, at det med stor sandsynlighed er pågældende, som er fundet," siger Morten Riisager Pedersen til avisen.
I fredags fortalte han, hvordan det drabelige fund blev gjort.
"Liget blev fundet i forbindelse med nogle havbundsundersøgelser i formiddags. Liget er af ældre dato og delvist tilsandet," forklarede vicepolitikommissær Morten Risager-Pedersen til Lokalavisen.dk.

Liget blev fundet fire meter ude i vandet på halvanden til to meters dybde. Fundet blev gjort for enden af en stenmole tæt på Nivå Havn og stranden.

ilitærets dykkere var sent fredag eftyermiddag ved at bjærge liget op af vandet. Foto: Martin Warming

ilitærets dykkere var sent fredag eftyermiddag ved at bjærge liget op af vandet. Foto: Martin Warming

Publiceret 07 June 2010 13:21