Glade studenter på havnen i Roskilde onsdag aften.

Glade studenter på havnen i Roskilde onsdag aften.

Studenter røg nøgne i havnen

Studenterne, der i disse dage fejrer, at de langt om længe har fået hue på, benytter Roskilde Havn som samlingssted

Af
Af Louise Benfeldt Nielsen

Sommeren er over os, og det betyder at gadebilledet er fyldt med unge iført hvide studenterhuer. Om aftenen fortrækker de mange studenter til favoritsamlingsstedet; nemlig havnen.
Flere aftener i træk har der været gang i den på kajen, hvor studenter fejrer deres eksaminer. Nogle vælger at fejre det ved at springe nøgne i havnen, mens andre ser til fra kajen.
Politiet har bedt de nyudklækkede studenter om ikke at benytte udflugtsskibet Sagafjord som springbræt for deres dukkerter. Jan Lauritzen fra Midt- og Vestsjællands Politi appellerer til, at de unge accepterer, at Sagafjord er privat ejendom, hvilket betyder, at det ikke er tilladt at bevæge sig rundt på skibet.
Men samtidig siger han også, at politiet har forståelse for de unges glæde over situationen. Dog er det ifølge politiet en god idé, hvis de unge tænker sig om en ekstra gang, inden de hopper i havnen.
- Når vi kommer derned advarer vi også nogle af de fulde knægte om, at alkohol og badning ikke er en god kombination, siger Jan Lauritzen.

Om aftenen bliver Roskilde Havn omdannet til studentersamlingssted.

Om aftenen bliver Roskilde Havn omdannet til studentersamlingssted.

Publiceret 24 June 2010 11:00