Det kan hævne sig at snyde sig ind på festivalen. Politiet har taget flere af den slags svindlere med på stationen i år.

Det kan hævne sig at snyde sig ind på festivalen. Politiet har taget flere af den slags svindlere med på stationen i år.

300 gratister pågrebet på Roskilde Festival

Festival og politi ser en sammenhæng mellem gratister og tyverier

Af
Jeppe Olsen

Roskilde Festival har registreret 300 gratister på årets festival.
- Det er indtrængen på privat grund, og alle 300 har fået en bøde på 3.500 kroner og er blevet sendt ud af festivalen, fortæller talskvinde Christina Bilde.
19 personer har sneget sig tilbage på festivalen som gratister for anden gang. Pågribning nummer to har medført overdragelse til politiet.
De 19 andengangs-gratister er ensbetydende med godt en tredobling af sager for politiet.
- Sidste år fik vi seks af disse sager, fortæller Henrik Møller Nielsen, vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Sammenhæng til tyverier

Ifølge både Christina Bilde og Henrik Møller Nielsen tyder meget på en sammenhæng mellem gratister og tyverier på festivalen.
- I en række tilfælde har vi fundet tyvekoster blandt de pågrebne personers ejendele, når vi har ledt dem fra området. Disse personer har tilsyneladende hoppet ind for at stjæle, forklarer festivalens talskvinde.

Nye tiltag

Ifølge Henrik Møller Nielsen er udlændinge i flertal blandt gruppen af de gratister, der koblet sammen med tyverier på festivalen.
Festivalen har ikke tidligere arbejdet tilsvarende systematisk med gratisterne. Man har i år haft vagter gående med fokus på at spotte håndled uden festival-armbånd. Også bøden på 3.500 kroner var ny til årets festival.

Publiceret 05 July 2010 11:45