Arkivfoto: Colourbox.

Arkivfoto: Colourbox.

Krybskytter på nattejagt i Gribskov

Beboere i nærheden af skoven er utrygge efter at have hørt riffelskud i flere nætter

Af
Kim Belmark

Kim Belmark

En eller flere krybskytter benytter tilsyneladende Gribskov til ulovlig nattejagt, og det gør beboere i nærheden af skoven utrygge.

Beboere i Gadevang og Nødebo nær Gribskov ved Hillerød er to nætter i træk vågnet ved lyden af skud i skoven. Begge episoder, som fandt sted henholdsvis natten til mandag og natten til tirsdag, er meldt til politiet, skriver sn.dk .

"Jeg hørte først to skud efterfulgt af lyden af skridt gennem skoven. Derefter lød otte skud, som om vedkommende forsøgte at ramme et skamskudt dyr," fortæller Ralf Hole Hansen, der bor tæt ved skoven, til sn.dk.

"Jeg turde ikke gå ind i skoven for at se, hvem det var. Skuddene faldt så tæt på vores hus, at jeg kunne se mundingsilden fra riflen, og jeg var bange for, at en vildfaren kugle skulle slå ned i en sten, rikochettere tilbage og slå en af os ihjel. Mine børn lå og sov inde i huset," fortsætter han.

Også skovfoged Ole Andersen hørte skud natten til mandag.

"Jeg vil betegne det som riffelskud," siger Ole Andersen.

Han føler sig ikke overbevist om, at der er tale om krybskytter på jagt efter skovens bestand af rådyr og dådyr.

Nordsjællands Politi understreger, at det selv i jagttider er ulovligt at skyde efter solnedgang og så tæt på beboede områder.

Publiceret 07 July 2010 09:33