Arkivfoto.

Arkivfoto.

16-årig pige stjal fra 12 butikker

Nordsjællands Politi fik tirsdag hænderne fulde med butikstyverier i hele kredsen

Af
Af Claus Kjærsgaard

Fælden klappede tirsdag klokken 13.10 for en 16-årig pige fra Helsingør. Hun blev pågrebet som butikstyv hos Tøjeksperten i Helsinge, hvor hun forsøgte at stjæle varer for 1170 kroner.

Det viste sig dog kun at være toppen af isbjerget. Da pigen blev pågrebet viste hun sig nemlig at have lommerne fyldt som eller kun julemanden plejer det.

En optælling viste at pigen havde besøgt mindst 12 butikker i Helsinge. Det var i hvert fald dem, hun havde ubetalte varer fra. Tyveturneen gik blandt andet ud over Fætter BR, Matas, H.L. Mode, Superbest, Sportigan og Imerco.

Den 16-årige blev efterfølgende løsladt, men får naturligvis en bøde.

Det var dog kun et af mange butikstyverier, der ramte Nordsjællands Politi på en dag, hvor bemandingen var stram på grund af ferie. Det gjorde ikke sagerne lettere, at flere af tyvene var udlændinge, så der også skulle bruges tid, kræfter og penge på at skaffe de rigtige tolke.

Et af de steder, hvor tyverialarmen bogstaveligt talt slog ud var i Føtex i Slangerupgade i Hillerød. Her bippede det lystigt, da en familie med to børn forsøgte at forlade butikkerne. Det var ikke så underligt, for to tasker var spækket med barbergrej.

Til gengæld kan det umiddelbart undre lidt, at tyvekosterne befandt sig i børnenes tasker. For det er nok ikke ting, som en syvårige og en fireårig har den store nytte af.
Politiet anholdt de to voksne, en 29-årig mand og en 25-årige kvinde. Der er tale om en serbisk familie, der søger asyl og derfor har adresse i Sandholmlejren.

Også i Kvickly i Helsinge blev et udenlandsk par, en 25 årig mand og en 18 årig kvinde pågrebet som butikstyve. Parret, der havde deres datter med i en klapvogn, forsøgte at stjæle fire pakker kaffe og en svensknøgle.

Endelig havnede en 11-årig dreng fra Allerød i politiets søgelys, da han forsøgte at stjæle Lego for 280 kroner fra Fætter BR i Allerød. Politiet har kontaktet drengens forældre.

Publiceret 11 August 2010 11:00